Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas gaļas tortilja

2016. gada 1. maijs
Foto: Inga Gotfrida
Ir dienas, kad gribās ko sātīgu, bet tajā pašā - laikā viegli un ātri pagatavojamu. Šī ir mana versija par vistas tortiljām. Gatavošana var būt ideāls laika pavadīšanas veids arī ģimenē, katrs piedalās sastāvdaļu sagriešanā un pusdienas gatavas :)
Pagatavošana
45 min
1. Sagriež sastāvdaļas (vistu, šampinjonus, cukīnī, papriku, tomātus) vidēji lielos gabalos. Sarīvē sieru. Sastāvdaļu daudzumu var variēt, kas garšo labāk, to var likt vairāk :)
2. Uz pannas apcep vistu, līdz tās sāk apbrūnēt.
Foto: Inga Gotfrida
3. Tad pievieno šampinjonus.
Foto: Inga Gotfrida
4. Kad šampinjoni sāk palikt mīksti un iegūst brūnganu nokrāsu, pieliekam papriku un cukīnī.
Foto: Inga Gotfrida
5. Cep, līdz visas sastāvdaļas palikušas mīkstas.
Foto: Inga Gotfrida
6. Pievieno tomātus un garšvielas, daudzums pēc individuālajām vēlmēm, turpina vēl pāris minūtes cept. Tad noņem no uguns un atstāj, lai pāris minūtes padziest.
Foto: Inga Gotfrida
7. Kamēr pildījums dziest, ieslēdz cepeškrāsni uz aptuveni 180 grādiem. Kad krāsns uzsilusi, ņem tortiljas un pilda ar pildījumu, pa virsu uzberot mazliet siera.
Foto: Inga Gotfrida
8. Šādi sapilda visas tortiļas, kārto uz plāts un finālā uzber uz tām pārpalikušo sieru. Liek cepties aptuveni 15 minūtes.
Foto: Inga Gotfrida
9. Cep tik ilgi, lai siers izkūst. Kā arī jāvēro, lai tortiljas maliņas paliek viegli brūnas, jāuzmanās tās pārāk nesadedzināt.
Foto: Inga Gotfrida
10. Pasniedz uzreiz pēc izņemšanas no cepeškrāsns, lai tortilja būtu vēl silta. Pasniedz ar krējumu un pārkaisītiem zaļumiem pēc pašu izvēles (asumiņam var dekorēt arī ar halapenjo).
11. Labu apetīti!
Uz augšu