Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ķiršu ātrais "Napoleons"

2016. gada 18. aprīlis
Foto: Aniii7
Nu ļoti garšīga kūka. Galvenais ātri un vienkārši pagatavojama.
Pagatavošana
50 min
1. Gatavo kārtas:
2. Ņem 4 kārtainās mīklas plāksnes, uz pirmās liek 3 rindās ķiršu kompota odziņas. Ar otro pārklāj pāri un aiztaisa ciet, veido kā lielu bulciņu, pa vidu starp rindām mīklu arī saspiež, veidojas trīs rievas. Veido 2 šādas "bulciņas".
3. Liek cepties uz 20 - 30 min. 200 grādos.
4. Liek ledusskapī dzesēties.
5. Gatavo krēmu:
6. Vispirms samaļ kokosriekstu skaidiņas smalkāk, var arī nemalt.
7. Saldajam krējumam pievieno 4 ēd. k. cukura, vaniļas ekstrakta un pāris pilienus kokosriekstu esences. Visu ar mikseri saputo, līdz veidojas biezs krēms.
8. Kad krēms gatavs, pievieno kokosriekstu skaidiņas, saputo vai samaisa.
9. Pildīšana:
10. Atdzisušās plāksnes smērē ar krēmu un veido kūku - viena "bulciņa", krēms, tad otra "bulciņa", tad krēms pa virsu un arī visapkārt.
11. Var uzrīvēt piena šokolādi un dekorēt ar ķiršu odziņām.
12. Var ievietot ledusskapī uz 1 stundu, jo ievelkās un ir vēl garšīgāka.
13. Nu ļoti garšīgi, mēli var nokost.
14. Labu apetīti :)
Uz augšu