-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Brokastis
-
>
Dārzeņu fritatta ar rukolas vai pieneņu lapu salātiem
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
Fritattai:
-
2 tasītes sagrieztu brokoļu
-
6 bio olas
-
1 maza sarkanā paprika, sagriezta kubiņos
-
1 sagriezts sīpols
-
2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
-
1 sauja rupji kapāta koriandra (kinzas)
-
1 ēd. k. kokosriekstu eļļas vai Gī sviesta
-
1 tējk. maltas paprikas garšvielas
-
1 /2 tējk. kumina sēklu, ja negaršo- izlaiž
-
1 /2 tējk. sāls
-
Šķipsna melno piparu
-
Rukolas salātiem:
-
4 lielas saujas svaigas rukolas (ideālā variantā pavasarī izmantojam pieneņu lapas!)
-
2 ēd. k. olīveļļas
-
2 tējk. citrona sulas
-
Melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
35 min.
-
Ieslēdz krāsni grila režīmā.
-
Uz pannas izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno kumina sēklas, mazliet apcep, tad pievieno paprikas garšvielu.
-
Kad garšvielas pasautējušās, pievieno sīpolu un ķiploku, sautē, apmēram, 5 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, ik pa laikam apmaisot.
-
Pievieno brokoļus, apmaisa un uzliek pannai vāku, atstājot sutināties apmēram 6 - 7 minūtes.
-
Tikmēr sakuļ olas kopā ar sāli, pipariem un kinzu.
-
Olu mikstūru lej pāri dārzeņiem, uzliek vāku un cep uz vidēji zemas uguns līdz olas gandrīz sastingušas.
-
Ņem pannu nost no uguns un liek cepeškrāsnī zem "grila", lai nogatavinātu virskārtu.
-
Kad virsējā kārta mazliet nobrūnējusi, ņem ārā un ļauj fritattai nedaudz padzist.
-
Fritattu pasniedz ar svaigiem rukolas salātiem, kas apslacīti ar olīveļļu, citronu un pārkaisīti ar melnajiem pipariem!
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs