Sākums > Receptes > Brokastis

Dārzeņu fritatta ar rukolas vai pieneņu lapu salātiem

2016. gada 13. aprīlis
Foto: Topi Vesels
Pagatavošana
35 min
1. Ieslēdz krāsni grila režīmā.
2. Uz pannas izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno kumina sēklas, mazliet apcep, tad pievieno paprikas garšvielu.
3. Kad garšvielas pasautējušās, pievieno sīpolu un ķiploku, sautē, apmēram, 5 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, ik pa laikam apmaisot.
4. Pievieno brokoļus, apmaisa un uzliek pannai vāku, atstājot sutināties apmēram 6 - 7 minūtes.
5. Tikmēr sakuļ olas kopā ar sāli, pipariem un kinzu.
6. Olu mikstūru lej pāri dārzeņiem, uzliek vāku un cep uz vidēji zemas uguns līdz olas gandrīz sastingušas.
7. Ņem pannu nost no uguns un liek cepeškrāsnī zem "grila", lai nogatavinātu virskārtu.
8. Kad virsējā kārta mazliet nobrūnējusi, ņem ārā un ļauj fritattai nedaudz padzist.
9. Fritattu pasniedz ar svaigiem rukolas salātiem, kas apslacīti ar olīveļļu, citronu un pārkaisīti ar melnajiem pipariem!
Foto: Topi Vesels
10. Labu apetīti!
Uz augšu