Dārzeņu fritatta ar rukolas salātiem

4 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Fritattai:
  • 2 tasītes sagrieztu brokoļu
  • 6 bio olas
  • 1 maza sarkanā paprika, sagriezta kubiņos
  • 1 sagriezts sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi
  • 1 sauja rupji kapāta koriandra (kinzas)
  • 1 ēd. k. kokosriekstu eļļas vai Gī sviesta
  • 1 tējk. maltas paprikas garšvielas
  • 1 /2 tējk. kumina sēklu, ja negaršo- izlaiž
  • 1 /2 tējk. sāls
  • Šķipsna melno piparu
  • Rukolas salātiem:
  • 4 lielas saujas svaigas rukolas (ideālā variantā pavasarī izmantojam pieneņu lapas!)
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 2 tējk. citrona sulas
  • Melnie pipari

Pagatavošana

35 min.
  1. Ieslēdz krāsni grila režīmā.
  2. Uz pannas izkausē kokosriekstu eļļu, pievieno kumina sēklas, mazliet apcep, tad pievieno paprikas garšvielu.
  3. Kad garšvielas pasautējušās, pievieno sīpolu un ķiploku, sautē, apmēram, 5 minūtes, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi, ik pa laikam apmaisot.
  4. Pievieno brokoļus, apmaisa un uzliek pannai vāku, atstājot sutināties apmēram 6 - 7 minūtes.
  5. Tikmēr sakuļ olas kopā ar sāli, pipariem un kinzu.
  6. Olu mikstūru lej pāri dārzeņiem, uzliek vāku un cep uz vidēji zemas uguns līdz olas gandrīz sastingušas.
  7. Ņem pannu nost no uguns un liek cepeškrāsnī zem "grila", lai nogatavinātu virskārtu.
  8. Kad virsējā kārta mazliet nobrūnējusi, ņem ārā un ļauj fritattai nedaudz padzist.
  9. Fritattu pasniedz ar svaigiem rukolas salātiem, kas apslacīti ar olīveļļu, citronu un pārkaisīti ar melnajiem pipariem!
    Fritattu pasniedz ar svaigiem rukolas salātiem, kas apslacīt...
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis