Sacepuma ligzdas

2016. gada 25. marts
Foto: Līga Bajāre
Pagatavošana
2 min
1. Malto gaļu ieliek palielā bļodā, kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolus smalki sasmalcina un apcep gaiši brūnus, ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi. Mērcei smalki sagriež lociņus un sajauc ar krējumu, mārrutkiem un sāli.
Foto: Līga Bajāre
2. Bļodā pie maltās gaļas pievieno sarīvētus kartupeļus, apceptos sīpolus, sasmalcinātos ķiplokus, olas, krējumu, auzu pārslas, sāli, piparus, lupstāju. Visu kārtīgi samaisa.
Foto: Līga Bajāre
3. No masas veido liela izmēra bumbas. Liek cepties uz sakarsētas pannas. Apcep no abām pusēm zeltaini brūnas un liek uz cepešpannas. Tām bumbām, kurām ir plānots izveidot ligzdiņas - vienu pusi apcep mazāk. Tad ar tējkaroti izveido ligzdas. Liek cepties 180 grādos 15 min.
Foto: Līga Bajāre
4. Kad ligzdas apceptas, tās pilda ar olām, majonēzi, sieru. (Var pildīt ar sēnēm, papriku utt. Pēc brīvas izvēles..)
Foto: Līga Bajāre
5. Cep 180 grādos 5- 10 min.
Foto: Līga Bajāre
6. Servē porcijas. Pasniedz ar lociņu, krējuma mērci. Dekorē ar marinētām sviesta pupiņām un marinētiem ķiploku kātiem vai pēc brīvas izvēles un gaumes.
7. Šādi izskatās dažādi pildītas Sacepuma ligzdas.
Foto: Līga Bajāre
8. Sacepuma ligzdas lieliski garšo arī aukstā veidā kā uzkodas.
Foto: Līga Bajāre
9. Labu apetīti!
Uz augšu