Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Sacepuma ligzdas

Sacepuma ligzdas

FOTO: Līga Bajāre

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

10
porcijas
  • Masai:
  • 0.5 kg kartupeļu
  • 0.5 kg maltās gaļas
  • 150 g ātri vārāmo auzu pārslu
  • 2 olas
  • 1 liels sīpols
  • 1 - 2 ķiploka galviņas (ja lielas, tad 1)
  • 3 ēd. k. krējuma
  • 2 tējk. sāls (bez kaudzes)
  • 1 tējk. lupstāja
  • Pipari (naža gals)
  • Pildījumam:
  • 2 olas
  • 150 g siera
  • 4 tējk. majonēzes
  • (šeit var arī improvizēt un izmantot sev tīkamus produktus)
  • Mērcei:
  • 1 glāze krējuma
  • 150 g lociņu
  • 1 tējk. mārrutku
  • Sāls ( pēc garšas)
  • (Var pievienot arī nedaudz izspiestu citrona sulu)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

2 min.
  1. Malto gaļu ieliek palielā bļodā, kartupeļus sarīvē uz rupjās rīves, sīpolus smalki sasmalcina un apcep gaiši brūnus, ķiplokus izspiež caur ķiploku spiedi. Mērcei smalki sagriež lociņus un sajauc ar krējumu, mārrutkiem un sāli.
    Malto gaļu ieliek palielā bļodā, kartupeļus sarīvē uz rupjās...

    FOTO: Līga Bajāre

  2. Bļodā pie maltās gaļas pievieno sarīvētus kartupeļus, apceptos sīpolus, sasmalcinātos ķiplokus, olas, krējumu, auzu pārslas, sāli, piparus, lupstāju. Visu kārtīgi samaisa.
    Bļodā pie maltās gaļas pievieno sarīvētus kartupeļus, apcept...

    FOTO: Līga Bajāre

  3. No masas veido liela izmēra bumbas. Liek cepties uz sakarsētas pannas. Apcep no abām pusēm zeltaini brūnas un liek uz cepešpannas. Tām bumbām, kurām ir plānots izveidot ligzdiņas - vienu pusi apcep mazāk. Tad ar tējkaroti izveido ligzdas. Liek cepties 180 grādos 15 min.
    No masas veido liela izmēra bumbas. Liek cepties uz sakarsēt...

    FOTO: Līga Bajāre

  4. Kad ligzdas apceptas, tās pilda ar olām, majonēzi, sieru. (Var pildīt ar sēnēm, papriku utt. Pēc brīvas izvēles..)
    Kad ligzdas apceptas, tās pilda ar olām, majonēzi, sieru. (V...

    FOTO: Līga Bajāre

  5. Cep 180 grādos 5- 10 min.
    Cep 180 grādos  5- 10 min.

    FOTO: Līga Bajāre

  6. Servē porcijas. Pasniedz ar lociņu, krējuma mērci. Dekorē ar marinētām sviesta pupiņām un marinētiem ķiploku kātiem vai pēc brīvas izvēles un gaumes.
  7. Šādi izskatās dažādi pildītas Sacepuma ligzdas.
    Šādi izskatās dažādi pildītas Sacepuma ligzdas.

    FOTO: Līga Bajāre

  8. Sacepuma ligzdas lieliski garšo arī aukstā veidā kā uzkodas.
    Sacepuma ligzdas lieliski garšo arī aukstā veidā kā uzkodas.

    FOTO: Līga Bajāre

  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Rīvētu ābolu pankūkas

Rīvētu ābolu pankūkas

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas