Janas banānu kūka

2016. gada 2. marts
Foto: Janas kūkas
Kūku Banoffee gatavoju pirmo reizi. Tās nosaukums apvieno sastāvā esošo piena karameli un banānus, kas tad arī ir kūkas garšas atslēga.
Šoreiz izmantoju alumīnija follija veidni 27 cm (nopērkama Gemoss, Cenu klubs, Rimi).
Pagatavošana
40 min
1. Sasmalcina cepumus un pievieno tiem sviestu. Masu izmīca ar rokām un stingri "iepresē" veidnē.
Foto: Janas kūkas
2. Cepumu pamatnei pārklāj vārīto krēmu ar aprēķinu, lai nav īpaši biezs slānis. Nevēlējos, lai kūka ir ļoti salda. Pirkto kondensēto krēmu var aizstāt ar paša gatavotu karameli: http://receptes.tvnet.lv/receptes/varitais-kondensetais-piens-jeb-karamele/
Foto: Janas kūkas
3. Pār izlīdzināto vārītā krēma kārtu pārklāj banānu ripiņas. Šeit noteikti var improvizēt individuāli - banānus var likt vairākās kārtās.
Foto: Janas kūkas
4. Saputotu saldo krējumu pikās liek pār banāniem.
Foto: Janas kūkas
5. Pārkaisa ar rīvētu šokolādi.
Uz augšu