Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Janas banānu kūka

FOTO: Janas kūkas

Kolekcijas: Fotoreceptes
Kūku Banoffee gatavoju pirmo reizi. Tās nosaukums apvieno sastāvā esošo piena karameli un banānus, kas tad arī ir kūkas garšas atslēga.
Šoreiz izmantoju alumīnija follija veidni 27 cm (nopērkama Gemoss, Cenu klubs, Rimi).
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1/2 bundžas vārīta kondensētā krēma (ieteicams pirkt pagatavotu no dabīgā piena, nevis - "izstrādājumu")
  • 4 banāni
  • 300 g saldā krējuma
  • 1.5 paciņas cepumu "Selga"
  • 70 g kausēta vai ļoti mīksta sviesta
  • Vaniļas cukurs
  • Šokolāde vai kakao - dekorēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sasmalcina cepumus un pievieno tiem sviestu. Masu izmīca ar rokām un stingri "iepresē" veidnē.
    Sasmalcina cepumus un pievieno tiem sviestu. Masu izmīca ar...

    FOTO: Janas kūkas

  2. Cepumu pamatnei pārklāj vārīto krēmu ar aprēķinu, lai nav īpaši biezs slānis. Nevēlējos, lai kūka ir ļoti salda. Pirkto kondensēto krēmu var aizstāt ar paša gatavotu karameli: http://receptes.tvnet.lv/receptes/varitais-kondensetais-piens-jeb-karamele/
    Cepumu pamatnei pārklāj vārīto krēmu ar aprēķinu, lai nav īp...

    FOTO: Janas kūkas

  3. Pār izlīdzināto vārītā krēma kārtu pārklāj banānu ripiņas. Šeit noteikti var improvizēt individuāli - banānus var likt vairākās kārtās.
    Pār izlīdzināto vārītā krēma kārtu pārklāj banānu ripiņas. Š...

    FOTO: Janas kūkas

  4. Saputotu saldo krējumu pikās liek pār banāniem.
    Saputotu saldo krējumu pikās liek pār banāniem.

    FOTO: Janas kūkas

  5. Pārkaisa ar rīvētu šokolādi.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skudru pūznis

Skudru pūznis

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas