Ogu grozs ar putukrējumu

2016. gada 29. februāris
Foto: A.J.
Kūkas forma diametrā 28 cm.
Pagatavošana
90 min
1. Vienā traukā ieber 1 ēd. k. želatīna, otrā traukā - 4 ēd. k. želatīna. Abus uzbriedina aukstā ūdenī.
2. Saputo saldo krējumu ar 300 - 350 g cukura un vaniļas cukuru līdz gatavībai. Mikroviļņu krāsnī izkausē pirmo trauku ar želatīnu (1 ēd. k.) un pielej klāt putukrējumam, samaisa. Liek ledusskapī, lai pastāv.
3. Gatavo smilšu mīklu.
4. Izkausē sviestu, klāt pieber cukuru un visu saputo līdz veidojas balta masa. Citā traukā ieber miltus. Vidū uztaisa bedrīti, ieber tur sodu un pa virsu lej etiķi. Kārtīgi samaisa. Miltos iesit olas, pieliek klāt sviesta masu un visu kārtīgi maisa ne ilgāk par 1 min.
5. Kūkas formu ieziež ar sviestu un noklāj to ar gatavo smilšu mīklu. Cep cepeškrāsnī 200 grādos pāris min., līdz ķļūst zeltaini brūna.
6. Izņem, nedaudz atdzesē. Mīklas groziņu pilda ar saldo krējumu un pa virsu noklāj ar visām ogām.
7. Katliņā uzvāra sīrupu kopā ar ūdeni, cukuru un vaniļas cukuru. Klāt liek uzbriedinātu želatīnu (4 ēd. k.) un dzesē, līdz sīrups gandrīz atdzisis, bet ne sacietējis.
8. Uzmanīgi lej pa virsu ogām. Dekorē ar fizāli un piparmētru.
9. Liek ledusskapī uz 60 min.
Foto: A.J.
10. Labu apetīti!
Uz augšu