Paldies, par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"!
Pagājušajā gadā pie manis bija ārkārtīgi daudz kabaču. Es pat teiktu, ka par daudz. Bet ar visu to šogad tomēr prasās atkal… :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
3kabači (noteikti, ka var ņemt visus cukini vai visus kabačus)
1cukīni
4tomāti, kas lūdzās tikt izmantoti
2lielas paprikas vai 3 mazas
Samalts ingvers
Samalts fenhelis
Sarkanie pipari - ja gribas pikantāku
3sīpoli
6daiviņas ķiploka
Olīveļļa
Sāls
1ēd. k. medus
Kartupeļu ciete, ja nepieciešams
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
50 min.
Uz pannas uzkarsē eļļu, virsū liek sakapātus ķiplokus, fenheli, ingveru. Kad “uzsit” fantastiskais aromāts, liek virsū sīpolus un mazliet apbrūnina. Kad tas izdarīts, liek virsū īsās strēmelēs sagrieztu papriku un apbrūnina arī to. Cep uz palielas uguns, lai tā nekļūtu pļurzīga, bet gan mazliet pieceptos. Kad masa kļuvusi brūnīga, viendabīga, pieliek medus karoti un mazliet apglazēju pannas maisījumu, nebaidoties, ka varētu “pieraut klāt”.
Kad tas izdarīts, atstāj uz brīdi mierā.
Mizo, griež ripās kabačus un cukīni. Mazliet olīveļļa, kripatiņa sāls, 100 ml ūdens un kabaču/cukīni kaudze uz pannas. Apsautē, lai tie kļūst mīksti un viendabīgi.
Pievieno (vēlams) blanšētus, sagrieztus tomātus. Samaisa, lai izveidojas viendabīga masa.
Ja viss ir pārlieku sasulojis, appūderē visu ar nelielu daudzumu kartupeļu cietes.