Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ābolu siera kūka ar mandelēm

FOTO: Janas kūkas

Kolekcijas: Fotoreceptes
Šī kūka man būs kaut kas jauns, smilšu mīkla un pamatnes gatavošanas tehnoloģija aizgūta no vācu kūku cepēja, bet pildījums no joyofbaking.com. Angļi to dēvētu par tarti, vācieši - par kūku, bet man to gribētos pielīdzināt tortei. Kraukšķīga maliņa, maigs pildījums un karalisks izskats.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Smilšu mīklai:
  • 100 g cukura
  • 200 g sviesta
  • 300 g miltu
  • Pildījumam:
  • 1 pac. krēmsiera (Rasa)
  • 180-200 g biezpiena (rikotas)
  • 1 ola
  • Cukurs pēc garšas - aptuveni 100 g
  • Vaniļas cukurs
  • 5-6 āboli
  • Virsmai:
  • 1 sauja mandeļu skaidiņu
  • 1 ēd. k. pūdercukurs
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Pagatavoju smilšu mīklu pēc vācu 1 2 3 proporcijām. Tātad, 100 g cukura saberž ar 200 g sviesta un pēc tam sajauc ar 300 g miltu. Pagatavoto mīklu var uzglabāt arī saldētavā un izmantot, kad uzmeklējusi kūku mūza:))
  2. Apmēram pusi vai vairāk izlīdzina veidnē (liku 28 cm diametra lielā veidnē). Pagaidām izlīdzina tikai pamatni (malas apstrādās vēlāk) un cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram 7 min.
    Apmēram pusi vai vairāk izlīdzina veidnē (liku 28 cm diametr...

    FOTO: Janas kūkas

  3. Tikmēr ar elektrisko mikseri saputo krēmsieru, biezpienu, cukuru un pievieno olu. Visu labi samaisa. Oriģinālā tika izmantots tikai krēmsiers, bet tikpat labi var izmantot tikai biezpienu.
    Tikmēr ar elektrisko mikseri saputo krēmsieru, biezpienu, cu...

    FOTO: Janas kūkas

  4. Tikmēr kūkas pamatne ir gatava un tā ir jāatdzesē.
    Tikmēr kūkas pamatne ir gatava un tā ir jāatdzesē.

    FOTO: Janas kūkas

  5. Kamēr dzesējas kūkas pamatne, sagriež ābolus. Ja āboli ļoti skābi, var pievienot 1 ēdamkaroti cukura.
    Kamēr dzesējas kūkas pamatne, sagriež ābolus. Ja āboli ļoti...

    FOTO: Janas kūkas

  6. Atdzisušai pamatnei salipina malu no atlikušās smilšu mīklas. Kāpēc tāda tehnoloģija, kāpēc nevar uzreiz visu mīklu veidnē izlīdzināt? Var, bet šajā gadījumā nav jāizmanto pupiņas slogam.
    Atdzisušai pamatnei salipina malu no atlikušās smilšu mīklas...

    FOTO: Janas kūkas

  7. Smilšu mīklas grozā liek siera - biezpiena masu un izlīdzina.
    Smilšu mīklas grozā liek siera - biezpiena masu un izlīdzina...

    FOTO: Janas kūkas

  8. Pa virsu siera masai kārto ābolus.
    Pa virsu siera masai kārto ābolus.

    FOTO: Janas kūkas

  9. Visu beidzot, ābolu virsmu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām. Man šeit ir neliela nepilnība - maliņas vajag tik augstas, cik daudz ir pildījuma, citādi tās apbrūnē... Nākamajā attēlā tas būs redzams.
  10. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 10 min, pēc tam 180 grādos aptuveni 35 minūtes.
    Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 10 min, pēc tam 180 grā...

    FOTO: Janas kūkas

  11. Kūka ir gatava. Jānogriež tikai par daudz apbrūnējusī mala.
    Kūka ir gatava. Jānogriež tikai par daudz apbrūnējusī mala.

    FOTO: Janas kūkas

  12. Atdzisušai kūkai pārkaisa pūdercukuru. Galarezultāts kopā ar mandeļu skaidiņām izskatās tiešām eleganti un kārdinoši.
    Atdzisušai kūkai pārkaisa pūdercukuru. Galarezultāts kopā ar...

    FOTO: Janas kūkas

  13. Kūka no ārpuses ir kraukšķīga, arī pamatne ir tāda. Krēmīgais pildījums ar saldskābajiem āboliem rada pilnīgu un harmonisku garšas kombināciju.
  14. Manējie ēda kā runči murrādami:))
    Manējie ēda kā runči murrādami:))

    FOTO: Janas kūkas

  15. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zirņu - sakņu biezzupa

Zirņu - sakņu biezzupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas