Nevainīgā puķkāpostu pica

4 1
Paldies par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"!

Recepte patiešām ekstrēmi veselīga – nav ne papildus eļļu, ne kviešu vai laktozes, ar ko mans puncis ne labprāt draudzējas. Derēs arī tiem, kuri alerģiski pret riekstiem, piemēram.

Recepti var gatavot gan veģetāru, gan vegānisku. Man šoreiz veģetārā versija.

Sastāvdaļas

  • Makans puķkāposts (ak, svaru atkal nemācēšu pateikt, bez nu mazs nebija, klausiet sajūtām)
  • 1 ola vai 2 “linsēklu olas”. Man bija lauku ola, kas acumirklī nokrāsoja “mīklu” dzeltenu
  • Rozmarīns
  • Baziliks
  • Šķipsna sāls - visas garšvielas var likt pēc saviem ieskatiem
  • Picas virsējai kārtai var izvēlēties paši, bet es liku:
  • Tomātu mērce
  • Paprikas asā pasta vai adžika
  • Melnās olīvas
  • Bambusa dzinumi
  • Kazas siers
  • Tomāti
  • Kādas zaļās lapiņas (spināti, bietīšu lapas, rukola u.tml)
  • Šampinjoni

Pagatavošana

130 min.
  1. Sadala puķkāpostu mazās rozetītēs, patiešām mazās!
  2. Vāra ūdenī 5-7 minūtes.
  3. Ieliek caurdurī notecināties un ļauj atdzist
  4. Liek tīrā dvielītī vai blīvā marlē un žmiedz cik spēka ārā lieko ūdeni. Šis ir īstais brīdis piesaistīt spēcīgo dzimumu. Tajā brīdī, kad šķiet, ka viss ir izžmiegts, tā nav. Žmiedz vēl! Tas, cik veiksmīga sanāks “mīkla”, ir vistiešākajā mērā atkarīgs no šī brīža.
    Liek tīrā dvielītī vai blīvā marlē un žmiedz cik spēka ārā l...
  5. Kad domā, ka pietiek, liec masu bļodā, pievieno īsto vai vegāno olu, garšvielas un kārtīgi samaisi. Mīkla neturēsies tik cieši kopā kā kviešu mīkla, piemēram, tai jābūt samērā irdenai. Un sausai! Ja šķiet, ka ir par slapju, var pievienot kādus miltus pēc savas patikas. Es noteikti liktu rīsu miltus, jo tie labi uzsūc mitrumu un ir ar neitrālu garšu.
  6. Izklāj mīklu uz cepampannas. Es liku pēc iespējas plānāk, bet lai neveidojas caurumi. Mans galvenais testētājs teica, ka viņam nemaz nepatiktu, ja visa mīkla būtu supersausa un superkraukšķīga, patika, ka mazliet mitrums bija, bet apkārt bija kraukšķis.
  7. Liek cepties ~ 170 grādos uz ~ 40 min. Jāskatās pēc mīklas biezuma un cepeškrāsns īpatnībām, kā arī to, kādu rezultātu gribas sasniegt.
  8. Kad mīkla gatava, liek virsū garnējumu un ieliek vēl uz 15 min.
  9. Voila! Gatavs :) Pārkaisa ar svaigām lapiņām un var ēst nost.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni