Paldies par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"!
Recepte patiešām ekstrēmi veselīga – nav ne papildus eļļu, ne kviešu vai laktozes, ar ko mans puncis ne labprāt draudzējas. Derēs arī tiem, kuri alerģiski pret riekstiem, piemēram.
Recepti var gatavot gan veģetāru, gan vegānisku. Man šoreiz veģetārā versija.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Makans puķkāposts (ak, svaru atkal nemācēšu pateikt, bez nu mazs nebija, klausiet sajūtām)
1ola vai 2 “linsēklu olas”. Man bija lauku ola, kas acumirklī nokrāsoja “mīklu” dzeltenu
Rozmarīns
Baziliks
Šķipsna sāls - visas garšvielas var likt pēc saviem ieskatiem
Picas virsējai kārtai var izvēlēties paši, bet es liku:
Tomātu mērce
Paprikas asā pasta vai adžika
Melnās olīvas
Bambusa dzinumi
Kazas siers
Tomāts
Kādas zaļās lapiņas (spināti, bietīšu lapas, rukola u.tml)
Liek tīrā dvielītī vai blīvā marlē un žmiedz cik spēka ārā lieko ūdeni. Šis ir īstais brīdis piesaistīt spēcīgo dzimumu. Tajā brīdī, kad šķiet, ka viss ir izžmiegts, tā nav. Žmiedz vēl! Tas, cik veiksmīga sanāks “mīkla”, ir vistiešākajā mērā atkarīgs no šī brīža.
FOTO: Annijas Virtuvē
Kad domā, ka pietiek, liec masu bļodā, pievieno īsto vai vegāno olu, garšvielas un kārtīgi samaisi. Mīkla neturēsies tik cieši kopā kā kviešu mīkla, piemēram, tai jābūt samērā irdenai. Un sausai! Ja šķiet, ka ir par slapju, var pievienot kādus miltus pēc savas patikas. Es noteikti liktu rīsu miltus, jo tie labi uzsūc mitrumu un ir ar neitrālu garšu.
Izklāj mīklu uz cepampannas. Es liku pēc iespējas plānāk, bet lai neveidojas caurumi. Mans galvenais testētājs teica, ka viņam nemaz nepatiktu, ja visa mīkla būtu supersausa un superkraukšķīga, patika, ka mazliet mitrums bija, bet apkārt bija kraukšķis.
Liek cepties ~ 170 grādos uz ~ 40 min. Jāskatās pēc mīklas biezuma un cepeškrāsns īpatnībām, kā arī to, kādu rezultātu gribas sasniegt.
Kad mīkla gatava, liek virsū garnējumu un ieliek vēl uz 15 min.
Voila! Gatavs :) Pārkaisa ar svaigām lapiņām un var ēst nost.