Baklažāns mežā

2016. gada 27. janvāris
Foto: Annijas Virtuvē
Paldies par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"!

Tā kā Turcijā baklažāni bija patiešām bieža pusdienu un vakariņu sastāvdaļa, sapratu, ka labprāt arī šeit tos pagatavotu. Mājās bija ierobežots ledusskapja sastāvs, tad nu ņēmu, kas bija.

Vispirms jāpiemin, ka baklažānu būtu vēlams applaucēt ar karstu ūdeni, lai, liekot cepeškrāsnī, tad izņemot būtu gatavs.
Pagatavošana
50 min
1. Vispirms sagriež baklažānu uz pusēm, ierīvē to ar sāli, ko pēc tam aukstā ūdenī noskalo. Zinātāji zina teikt, ka tad baklažāns zaudē rūgtumu un šādā veidā baklažāni ir mazāk uzņēmīgi uz eļļu (citādi tiem ļoti patīk daudz, daudz, daudz eļļa).
2. Sagriež desiņu, šampinjonus un tos apcep bez vāka (man nepatīk, ka ar vāku sautējoties tie kļūst par galīgu pļecku).
3. Kad nav lieka ūdens uz pannas, pieber saulespuķu sēklas, kopā pacep, lai sēklas apgrauzdējas (protams, var grauzdēt arī atsevišķi).
4. Pievieno sagriezto tomātu un izgrebto baklažānu (daudz negrebu, apmēram 2cm platumā, ne vairāk). Kopā visu pasautē un...
Foto: Annijas Virtuvē
5. Pilda baklažānu! Vispirms ieklāju siera šķēli, tad sacepto masu un vēlreiz pa virsu siera šķēli.
6. Liek cepeškrāsnī uz 180-200 grādiem uz ~30 min. Jāskatās, protams, individuāli :)
7. Lai labi garšo!
Uz augšu