Sākums > Receptes > Zupas

Frikadeļu zupa ar turku zirņiem

2016. gada 14. janvāris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
60 min
1. Turku zirņus liek aukstā ūdenī uz vismaz 5 h, lai uzbriest. Es parasti atstāju uz nakti.
2. Katlā ar ūdeni ber iekšā turku zirņus (ūdeni, kurā turku zirņi bijuši vairākas stundas, gan nelejam katlā, nolejam). Ik pa laikam noņem putas.
Foto: TeddyWife
3. Nomizo burkānus, kartupeļus. Sagriež ripiņās, nelielos gabaliņos un noliek malā. Lai zirņi vēl vārās.
Foto: TeddyWife
4. Uzreiz sāk gatavot visu frikadelēm - nomizo sīpolu, sagriež smalki, pievieno pie maltās gaļas. Neaizmirstam par sāli un pipariem! Visu kārtīgi samaisa, kā arī samīca, lai masa kļūst viendabīga (tad frikadeles labi turēsies kopā). Šeit var pievienot arī baltmaizi, lai frikadeles mīkstākas, bet man nepatīk tādas frikadeles, līdz ar to neko citu nelieku klāt. Galvenais labi visu samīcīt, tad frikadeles mīkstas un nejūk ārā.
Foto: TeddyWife
5. Šajā momentā var nogaršot kādu turku zirni, lai saprastu, vai tie palikuši mīkstāki (man tie vienmēr tādi ir ap šo laiku). Veido frikadeles un uzreiz liek katlā iekšā pie turku zirņiem. Noņem putas, kad visas frikadeles ir jau katlā. 6) Kad putas vairs neveidojas, pievieno kartupeļus un burkānus, lauru lapu, kādu piparu graudu, sāli. Vāra 10 - 15min., līdz burkāni mīksti. Bet viss atkarīgs cik smalki esat sagriezuši burkānus un kartupeļus :)
Foto: TeddyWife
6. Pievieno krējumu un kādu zaļumu!
7. Labu apetīti!
Uz augšu