Champignon quiche jeb Šampinjonu kišs

5 1
Kolekcijas: Veģetārās
Paldies par recepti tās autorei Annijai no "Annijas virtuvē"! :)

Oriģināli šis ēdiens ir nācis no Vācijas un arī vārds quiche ir cēlies no vārda “kuchen”, kas patiesībā nozīmē neko citu kā kūka. Mūsdienās tradicionāli šo ēdienu uzskata tomēr par franču virtuves pārstāvi.

Pamatā ir visdažādākās sastāvdaļas… ko nu sirds kāro. Kā veģetārieši, tā gaļēdāji būs apmierināti. Pamatā tiek likta mīkla. Es, protams, izvēlējos bezglutēna alternatīvu. Kādu?
To redzēsi tālāk. Man šāda sastāvdaļu attiecība bija ideāla formiņai ar 27cm diametru.

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 80 samaltu auzu
  • 80 g kukurūzas miltu (nevajag baidīties eksperimentēt ar pamatni. Ja nav vieni milti, var paņemt citus, piemēram, rīsu miltus)
  • 1 ola
  • 150 g rjaženkas (der arī krējums, kefīrs, grieķu jogurts)
  • Mazliet sāls
  • Iekšiņai:
  • 5 olas
  • 10 šampinjoni
  • 2 nelielas paprikas
  • 1 liels sīpols
  • Olīveļļa
  • Sāls
  • Cukurs mazliet
  • Kurkums mazliet
  • 10 citronbazilika lapiņas (var vērt vienkārši baziliku)
  • Parmezāna siers
  • 3 tējk. rīsu miltu stingrumam (pieļauju, ka varēja iztikt, bet es tomēr sabijos :)) )
  • Var pielikt kādu sieru ar izteiktu garšu treknumiņam un sāļumam

Pagatavošana

50 min.
  1. Pamatnes sastāvdaļas, daudz nedomājot, jauc kopā. Priecājamies par skaisto bumbulīti, kas sanāk pēc mīcīšanas. Mīklai vairs nevajadzētu lipt pie trauka, tai jāsanāk pastingrai.
  2. Ņema mīklu un ieklāj to formiņā. Liek 10 min apcepties cepeškrāsnī 180 grādos.
    Ņema mīklu un ieklāj to formiņā. Liek 10 min apcepties cepeš...
  3. Paralēli sakuļ 5 olas, kurkumu, sāli, cukuru, bazilika lapiņas, rīsu miltus.
  4. Uz pannas, uz lielas uguns (lai šampinjoni nesāk suloties) olīveļļā apcep dārzeņus – papriku, sīpolus, šampinjonus.
    Uz pannas, uz lielas uguns (lai šampinjoni nesāk suloties) o...
  5. Kad dārzeņi viegli apbrūninājušies un olas sakultas, sajauc vienā traukā un lej visu masu 10 minūtes apceptajā formiņā.
  6. Liek cepeškrāsnī uz ~ 30 minūtēm ~ 180 grādos. Skatāms pēc cepeškrāsns īpatnībām.
  7. Kad izņem ārā, apber bagātīgi ar parmezāna sieru.
  8. Labu apetīti! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni