Sākums > Receptes > Uzkodas

Baklažānu cepurītes

2016. gada 13. janvāris
Foto: Topi Vesels
Paldies, par recepti Ancei Annai Šternbergai, blogs "Topi Vesels"! :)

Lieliska uzkoda aukstajam galdam, taču vēl gardāk būs, ja pasniegsi karstus, tikko pagatavotus!
Pagatavošana
25 min
1. Baklažānu sagriež vidējās šķēlītēs (ne pārāk plānās, jo tad var būt grūti paņemt šo uzkodu rokās), ar dakšiņu sadur caurumiņus baklažānu ripiņu ārmalās, norīvē ar sāli un noliek malā (šis solis palīdz baklažāniem kļūt mīkstākiem un izcepties ātrāk!).
2. Pagatavo cepurītes masu- sarīvē burkānus, sīki sagriež puravus, klāt piespiež ķiploka daiviņu, pieber garšaugus, sāli un kārtīgi ar rokām visu samīca kopā.
3. Uz pannas izkausē gī sviestu, liek cepurītes dārzeņu maisījumu cepties. Ik pa laikam apmaisot, gaida kamēr dārzeņi izsautējušies un puravi kļuvuši nedaudz zeltaini.
4. Kad dārzeņi gatavi, tos pārber bļodā un ņem vēl vienu karoti gī sviesta, kausē un liek baklažānus uz pannas.
5. Cepurītes maisījumu var arī sablenderēt, taču var dārzeņus atstāt arī veselus, vai sablenderēt tikai pusi maisījuma.
6. Baklažānus cepot, nedaudz piespiež pie pannas, lai no tiem izdalās sula. Apcep no abām pusēm un liek uz servējamā šķīvja.
7. Cepurītes masu liek pa karotei uz katra baklažāna, nogarnē ar bazilika lapiņām un pasniedz!
Foto: Topi Vesels
8. Labu apetīti!
Foto: Topi Vesels
Uz augšu