Pelēko zirņu krēmzupa ar žāvētu gaļu

3 1

Sastāvdaļas

8 porcijas
  • 0.5 kg burciņa pelēko zirņu ar speķi
  • 400 g žāvētas gaļas (ar speķīti)
  • 2 seleriju kāti
  • 4 lieli kartupeļi
  • 3 burkāni
  • Dilles
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Buljonete
  • Skābais krējums

Pagatavošana

40 min.
  1. Visus dārzeņus liek vārīties. Iepriekš tos nomazgā un sagriežam kubiņos. Pievieno garšvielas. Vāra 15 minūtes.
    Visus dārzeņus liek vārīties. Iepriekš tos nomazgā un sagrie...
  2. Pēc 15 minūtēm pievieno zirņus ar speķi. Vāra visu vēl 10 minūtes.
    Pēc 15 minūtēm pievieno zirņus ar speķi. Vāra visu vēl 10 mi...
  3. Gaļu sagriež kubiņos un apcep ar sīpoliem un ķiplokiem.
    Gaļu sagriež kubiņos un apcep ar sīpoliem un ķiplokiem.
  4. Izvārīto zupu sablenderē.

    Labu apetīti!
    Izvārīto zupu sablenderē.

Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Vnk Gudzis 2017. gada 26. decembris 08:03
To anna

Varbūt tāpēc, ka zirņi ir bijuši jau pagatavoti Ziemassvētku galdam?
S 2016. gada 17. marts 22:25
Pagatavoju veģetāru biezeņzupu (no kaltētiem pelēkajiem zirņiem), pievienojot klāt vairāk garšvielas (piem., ingveru, timiānu...). Gaļēdāji varēja gaļu likt klāt atsevišķi līdzīgi kā piemērā.
Šķiet, viegli un ātri pagatavojama un garšīga :)
Paldies par recepti!
sigita 2016. gada 11. janvāris 17:23
Gardāk acīm noteikti būtu, ja izmērcētu un novārītu dzeltenos puszirņus vai baltās pupiņas. Pašlaik tas atgādina brrr...grīdas ūdeni...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas