Maizīte ir ļoti mīksta, ar maigu ābolu aromātu. Tik garda, ka nav klāt nepieciešams nekas cits, tik lauz un ēd.
Pagatavošana
120 min
1. Olas baltumam pievieno sāli, cukuru, raugu, izkausētu sviestu, izmaisa. Pierīvē uz smalkās rīves attīrītus ābolus. Ber klāt miltus un mīca mīklu līdz tā nelīp pie rokām. Liek mīklu iesmērētā ar eļļu traukā, apsedz un raudzē siltā vietā stundu vai līdz dubultojas apjomā.
2. Gatavo mīklu sadala 8 vienādās daļās. Saveļ skaistās bumbiņās, kuras kārto cepamtraukā. Cepamtrauku iepriekš iesmērē ar sviestu. Apsedz un raudzē vēl 40 minūtes. Uzrūgušas apsmērē ar pienu, olu, vai izkausētu sviestu, uzber cukura graudiņus.
3. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~ 40 minūtes vai līdz maize apbrūnē.
Foto: Nataša Rogova
4. Maizīte ir ļoti mīksta, ar maigu ābolu aromātu. Tik garda, ka nav klāt nepieciešams nekas cits, tik lauz un ēd.