Maizīte ir ļoti mīksta, ar maigu ābolu aromātu. Tik garda, ka nav klāt nepieciešams nekas cits, tik lauz un ēd.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
5
porcijas
1tējk.sausā rauga
3ēd. k.cukura
1/3tējk.sāls
35gsviesta
1/2glāze/solu baltumu vai 1 olas baltums + tik ūdens, lai kopā ir 125ml
200gābolu
Milti, cik paņems mīcot
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Olas baltumam pievieno sāli, cukuru, raugu, izkausētu sviestu, izmaisa. Pierīvē uz smalkās rīves attīrītus ābolus. Ber klāt miltus un mīca mīklu līdz tā nelīp pie rokām. Liek mīklu iesmērētā ar eļļu traukā, apsedz un raudzē siltā vietā stundu vai līdz dubultojas apjomā.
Gatavo mīklu sadala 8 vienādās daļās. Saveļ skaistās bumbiņās, kuras kārto cepamtraukā. Cepamtrauku iepriekš iesmērē ar sviestu. Apsedz un raudzē vēl 40 minūtes. Uzrūgušas apsmērē ar pienu, olu, vai izkausētu sviestu, uzber cukura graudiņus.
Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~ 40 minūtes vai līdz maize apbrūnē.
FOTO: Nataša Rogova
Maizīte ir ļoti mīksta, ar maigu ābolu aromātu. Tik garda, ka nav klāt nepieciešams nekas cits, tik lauz un ēd.