Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Ābolu maize

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Maizīte ir ļoti mīksta, ar maigu ābolu aromātu. Tik garda, ka nav klāt nepieciešams nekas cits, tik lauz un ēd.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

5
porcijas
  • 1 tējk. sausā rauga
  • 3 ēd. k. cukura
  • 1/3 tējk. sāls
  • 35 g sviesta
  • 1/2 glāze/s olu baltumu vai 1 olas baltums + tik ūdens, lai kopā ir 125ml
  • 200 g ābolu
  • Milti, cik paņems mīcot
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Olas baltumam pievieno sāli, cukuru, raugu, izkausētu sviestu, izmaisa. Pierīvē uz smalkās rīves attīrītus ābolus. Ber klāt miltus un mīca mīklu līdz tā nelīp pie rokām. Liek mīklu iesmērētā ar eļļu traukā, apsedz un raudzē siltā vietā stundu vai līdz dubultojas apjomā.
  2. Gatavo mīklu sadala 8 vienādās daļās. Saveļ skaistās bumbiņās, kuras kārto cepamtraukā. Cepamtrauku iepriekš iesmērē ar sviestu. Apsedz un raudzē vēl 40 minūtes. Uzrūgušas apsmērē ar pienu, olu, vai izkausētu sviestu, uzber cukura graudiņus.
  3. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~ 40 minūtes vai līdz maize apbrūnē.
    Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~ 40 minūt...

    FOTO: Nataša Rogova

  4. Maizīte ir ļoti mīksta, ar maigu ābolu aromātu. Tik garda, ka nav klāt nepieciešams nekas cits, tik lauz un ēd.

    Lai labi garšo!
    Maizīte ir ļoti mīksta, ar maigu ābolu aromātu. Tik garda, k...

    FOTO: Nataša Rogova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA