Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Augļu maize ar rauga ieraugu

2015. gada 16. novembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
180 min
1. Ieraugam pievienojam siltu ūdeni,lai tas nedaudz sasilst.Iemaisam iesalu,sāli,raugu.Beram miltus un mīcam mīklu.
Foto: Nataša Rogova
2. Gatavo mīklu sadalam 2 daļās.Mazākā daļa 400g.
3. Pārējai mīklai pievienojam sasmalcinātus žāvētos augļus,riekstus,sēkliņas.
Foto: Nataša Rogova
4. Abu veidu mīklas liekam raudzēties,katru savā traukā.Radzējam stundu.
Foto: Nataša Rogova
5. Pēc stundas mīklu bez augļiem sadalam vel uz pusēm katru pa 200g.Tālāk šos 200g sadalam vel divās daļās vienā 140 otrā 60.Kopā iznāk 2* 140g un 2 * 60g mīklas gabali.Tos miklas gabalus,kas pa 60g izrulējam tievā desā un liekam ledusskapī.
6. Ķeramies pie augļu mīklas.Sadalam to divās daļās.Izveidojam kkulīšus.
7. Pēc stundas mīklu bez augļiem sadalam vel uz pusēm katru pa 200g.Tālāk šos 200g sadalam vel divās daļās vienā 140 otrā 60.Kopā iznāk 2* 140g un 2 * 60g mīklas gabali.Tos miklas gabalus,kas pa 60g izrulējam tievā desā un liekam ledusskapī.
8. Ķeramies pie augļu mīklas.Sadalam to divās daļās.Izveidojam kkulīšus.
Foto: Nataša Rogova
9. Uzrūgušam kukulītim pāri liekam mīklas gabalu no ledusskapja,kas bija izveidots desas formā.Apkaisam ar miltiem un tad seko dekorācijas girezumi.
Foto: Nataša Rogova
10. Pašu kukulīti iegriežam katrā sanā ar assu nazi,trīs slīpas rievas.Tad citā virzienā ar šķērēm iegriežam virsējo mīklas gabalu.Griežam turot šķēres 45 grādu leņķī un katru iegriezto gabaliņu liekam uz vienu sānu,nākamo uz otru sānu,tādu kā skujinu veidojam.
Foto: Nataša Rogova
11. Pašu kukulīti iegriežam katrā sanā ar assu nazi,trīs slīpas rievas.Tad citā virzienā ar šķērēm iegriežam virsējo mīklas gabalu.Griežam turot šķēres 45 grādu leņķī un katru iegriezto gabaliņu liekam uz vienu sānu,nākamo uz otru sānu,tādu kā skujinu veidojam.
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu