Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Augļu maize ar rauga ieraugu

Augļu maize ar rauga ieraugu

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

5
porcijas
  • Sastāvdaļas ieraugam
  • 100 g milti
  • 68 g ūdens
  • 2 g sals
  • 3 g svaigais raugs
  • Visu izmaisam un liekam traukā ar vāku.Turam istabas tempertūrā 2 stundas,tad ledusskapī vel 12 stundas
  • Sastāvdaļas diviem kukuļiem
  • 335 g ūdens
  • 20 g iesala ekstraks vai medus
  • 10 g svaigais raugs
  • Viss ieraugs
  • 11 g sāls
  • Ap 500g milti - līdz mīkla ir mīcāma un nelīp pie rokām
  • Žāvēti augļi,rieksti,sēkliņas pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Ieraugam pievienojam siltu ūdeni,lai tas nedaudz sasilst.Iemaisam iesalu,sāli,raugu.Beram miltus un mīcam mīklu.
    Ieraugam pievienojam siltu ūdeni,lai tas nedaudz sasilst.Iem...

    FOTO: Nataša Rogova

  2. Gatavo mīklu sadalam 2 daļās.Mazākā daļa 400g.
  3. Pārējai mīklai pievienojam sasmalcinātus žāvētos augļus,riekstus,sēkliņas.
    Pārējai mīklai pievienojam sasmalcinātus žāvētos augļus,riek...

    FOTO: Nataša Rogova

  4. Abu veidu mīklas liekam raudzēties,katru savā traukā.Radzējam stundu.
    Abu veidu mīklas liekam raudzēties,katru savā traukā.Radzēja...

    FOTO: Nataša Rogova

  5. Pēc stundas mīklu bez augļiem sadalam vel uz pusēm katru pa 200g.Tālāk šos 200g sadalam vel divās daļās vienā 140 otrā 60.Kopā iznāk 2* 140g un 2 * 60g mīklas gabali.Tos miklas gabalus,kas pa 60g izrulējam tievā desā un liekam ledusskapī.
  6. Ķeramies pie augļu mīklas.Sadalam to divās daļās.Izveidojam kkulīšus.
  7. Pēc stundas mīklu bez augļiem sadalam vel uz pusēm katru pa 200g.Tālāk šos 200g sadalam vel divās daļās vienā 140 otrā 60.Kopā iznāk 2* 140g un 2 * 60g mīklas gabali.Tos miklas gabalus,kas pa 60g izrulējam tievā desā un liekam ledusskapī.
  8. Ķeramies pie augļu mīklas.Sadalam to divās daļās.Izveidojam kkulīšus.
    Ķeramies pie augļu mīklas.Sadalam to divās daļās.Izveidojam...

    FOTO: Nataša Rogova

  9. Uzrūgušam kukulītim pāri liekam mīklas gabalu no ledusskapja,kas bija izveidots desas formā.Apkaisam ar miltiem un tad seko dekorācijas girezumi.
    Uzrūgušam kukulītim pāri liekam mīklas gabalu no ledusskapja...

    FOTO: Nataša Rogova

  10. Pašu kukulīti iegriežam katrā sanā ar assu nazi,trīs slīpas rievas.Tad citā virzienā ar šķērēm iegriežam virsējo mīklas gabalu.Griežam turot šķēres 45 grādu leņķī un katru iegriezto gabaliņu liekam uz vienu sānu,nākamo uz otru sānu,tādu kā skujinu veidojam.
    Pašu kukulīti iegriežam katrā sanā ar assu nazi,trīs slīpas...

    FOTO: Nataša Rogova

  11. Pašu kukulīti iegriežam katrā sanā ar assu nazi,trīs slīpas rievas.Tad citā virzienā ar šķērēm iegriežam virsējo mīklas gabalu.Griežam turot šķēres 45 grādu leņķī un katru iegriezto gabaliņu liekam uz vienu sānu,nākamo uz otru sānu,tādu kā skujinu veidojam.
    Pašu kukulīti iegriežam katrā sanā ar assu nazi,trīs slīpas...

    FOTO: Nataša Rogova

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sātīgais kabaču sacepums

Sātīgais kabaču sacepums

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA