Smilšu mīklas pīrādziņi ar gaļu un ķirbi

5 1

Sastāvdaļas

  • 450 g milti, ņēmu 100g miltus kama un 350 kviešu
  • 1 /2 glāze auksts ūdens (125ml)
  • 1 tējk. etiķis vai 1 ēdamkarote svaigi spiesta citrona sula
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 ola
  • 200 g sviests
  • Garšvielas un ķimenes pēc vēlēšanās
  • Sastāvdaļas pildījumam
  • Kūpināta gaļa
  • Sīpols
  • Svaigs ķirbis
  • Paprika

Pagatavošana

30 min.
  1. Izsijājam miltus sajauktus ar sāli. Sviestu (cietu) sarīvējam un pievienojam miltiem. Beržam abus kopā,līdz veidojas drupačas. Pieberam garšvielas un ķimenes.
  2. Olu saputojam ar dakšiņu, pievienojam aukstu ūdeni un etiķi vai citrona sulu. Šo šķidro masu pievienojam drupačām. Samīcīt mīklu ne pārāk cietu. Jāsanāk tādai elastīgai, bet nav jālīp pie rokām.
  3. Liekam maisiņā un iekšā ledusskapī,kamēr gatavojam pildījumu.(1-2 stundas var turēt mīklu ledusskapī).
  4. Gatavojam pildījumu:
  5. Sasmalcinam sīpolu,liekam uz pannas nelielā eļļas daudzumā,apbrūninam.Pievienojam uz rupjās rīves sarīvētu ķirbi un mazos gabaliņos sagrieztu papriku.Visu apcepam kādas 5 minūtes. Liekam klāt gaļu,kas sagriezta mazos kubiņos. Apcepam maisot,lai garšas apvienojas. Vēlams atdzesēt,lai vieglāk pildīt.
  6. Ņemam mīklu izrullējam diezgan plānu. Lai mīkla nelip,viegli apberam ar miltiem.
  7. Ar glāzi spiežam aplīšus.
    Ar glāzi spiežam aplīšus.
  8. Liekam uz pusi pildījumu.
    Liekam uz pusi pildījumu.
  9. Salokam uz pusēm un ar dakšiņu viegli piespiežam maliņas,lai salīp.Ja gadījumā milti traucē lipt ciet maliņai,ar otiņu un ūdeni viegli samitrinam mīklas maliņu.
    Salokam uz pusēm un ar dakšiņu viegli piespiežam maliņas,lai...
  10. Liekam uz cepamās plāts,kur ieklāts cepamais papīrs. Cepam iepriekšs uzsildītā ap 200 grādiem cepeškrāsnī un cepam ap 20 minūtēm,vai līdz pīrādziņi pēc skata palikuši sausi un virtuvi pārņem pīrādziņu smarža.
  11. Vienu rindu smērēju ar olu,gribēju redzēt kuri pīrādzini izskatīgāki būs.Man labāk patīk neapsmērētie, matēti, sausi pīrādziņi. Bildē redzams viens spīd,bet otrs nē,viens ar olu smērēts otrs nē.
    Vienu rindu smērēju ar olu,gribēju redzēt kuri pīrādzini izs...
  12. Gatavos pīrādziņus glabāt labāk kartona kastītē vai ietītus avīzē. Protams,ja paliek kas pāri glabāšanai, jo tā garša ir fantastiska. Kraukšķīgi, drupeni, nav cieti. Ķirbis vienmēr un visur izcili garšo ar kūpinājumiem. Arī milti kama šeit spēlē savu lomu,jo bez tiem mīkla nebūtu tik aromātiska.
  13. Ja vēlamies varam pīrādziņus sagatavot, neceptus ielikt saldētavā un tad kad nepieciešams nedaudz atsaldē un cep.
    Ja vēlamies varam pīrādziņus sagatavot, neceptus ielikt sald...

Komentāri

Eleonora 13 gadi 2016. gada 3. aprīlis 20:53
Ļoti garšīģi sanak...
nuna 2015. gada 31. decembris 17:16
mani fascinē tā glabāšana ietītus avīzē!!!Kas var būt labāks par avīzi!Noder gan ietīt pīrāgus,gan pēc tam ejot uz tualeti.....nekā personīga.....

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize