Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Smilšu mīklas pīrādziņi ar gaļu un ķirbi

2015. gada 11. novembris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
30 min
1. Izsijājam miltus sajauktus ar sāli. Sviestu (cietu) sarīvējam un pievienojam miltiem. Beržam abus kopā,līdz veidojas drupačas. Pieberam garšvielas un ķimenes.
2. Olu saputojam ar dakšiņu, pievienojam aukstu ūdeni un etiķi vai citrona sulu. Šo šķidro masu pievienojam drupačām. Samīcīt mīklu ne pārāk cietu. Jāsanāk tādai elastīgai, bet nav jālīp pie rokām.
3. Liekam maisiņā un iekšā ledusskapī,kamēr gatavojam pildījumu.(1-2 stundas var turēt mīklu ledusskapī).
4. Gatavojam pildījumu:
5. Sasmalcinam sīpolu,liekam uz pannas nelielā eļļas daudzumā,apbrūninam.Pievienojam uz rupjās rīves sarīvētu ķirbi un mazos gabaliņos sagrieztu papriku.Visu apcepam kādas 5 minūtes. Liekam klāt gaļu,kas sagriezta mazos kubiņos. Apcepam maisot,lai garšas apvienojas. Vēlams atdzesēt,lai vieglāk pildīt.
6. Ņemam mīklu izrullējam diezgan plānu. Lai mīkla nelip,viegli apberam ar miltiem.
7. Ar glāzi spiežam aplīšus.
Foto: Nataša Rogova
8. Liekam uz pusi pildījumu.
Foto: Nataša Rogova
9. Salokam uz pusēm un ar dakšiņu viegli piespiežam maliņas,lai salīp.Ja gadījumā milti traucē lipt ciet maliņai,ar otiņu un ūdeni viegli samitrinam mīklas maliņu.
Foto: Nataša Rogova
10. Liekam uz cepamās plāts,kur ieklāts cepamais papīrs. Cepam iepriekšs uzsildītā ap 200 grādiem cepeškrāsnī un cepam ap 20 minūtēm,vai līdz pīrādziņi pēc skata palikuši sausi un virtuvi pārņem pīrādziņu smarža.
11. Vienu rindu smērēju ar olu,gribēju redzēt kuri pīrādzini izskatīgāki būs.Man labāk patīk neapsmērētie, matēti, sausi pīrādziņi. Bildē redzams viens spīd,bet otrs nē,viens ar olu smērēts otrs nē.
Foto: Nataša Rogova
12. Gatavos pīrādziņus glabāt labāk kartona kastītē vai ietītus avīzē. Protams,ja paliek kas pāri glabāšanai, jo tā garša ir fantastiska. Kraukšķīgi, drupeni, nav cieti. Ķirbis vienmēr un visur izcili garšo ar kūpinājumiem. Arī milti kama šeit spēlē savu lomu,jo bez tiem mīkla nebūtu tik aromātiska.
13. Ja vēlamies varam pīrādziņus sagatavot, neceptus ielikt saldētavā un tad kad nepieciešams nedaudz atsaldē un cep.
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu