Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Plaucētā mīkla ar kartupeļiem

2015. gada 5. novembris
Foto: Nataša Rogova
Kartupeļi padara mīklu maigāku, kūciņas gaisīgākas. Ja gribas saldas, tad tieši tā pat kā ēklerus vai vecrīgas arī šīs var pildīt, bet arī bez pildījuma loti labi garšo.
Pagatavošana
60 min
1. Pašā sākumā izvāra kartupeļus pilnīgi mīkstus, tad sastampā un vēl papildus izlaiž caur sietiņu, tas dos putrai gaisīgumu un nebūs kunkuļu.
2. Tālak katliņā liek ūdeni, sviestu, sāli, karsē līdz sviests izkūst.
3. Pievieno kartupeļu biezputru un visu rūpīgi izmaisa līdz viendabīgs, tad ber klāt miltus un turpina maisīt līdz masa saveļas skaistā kamolā. To visu dara turot katliņu uz uguns.
Foto: Nataša Rogova
4. Noņem no uguns un nedaudz ļauj padzist.
5. Piesit pa vienai olai, pēc katras rūpīgi izmaisa, līdz viendabīga masa.
Foto: Nataša Rogova
6. Pievieno garšvielas, manā gadījumā sasmalcinātas dilles.
7. Ar konditorejas šprici spiež nelielas kūciņas uz cepamā papīra.
8. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20-30 minūtes.
Foto: Nataša Rogova
9. Lūk,gatavas kūciņas, tā kā pievienoju dilles šīs būs sāļās, bet tik pat labi arī saldās var gatavot, neskatoties uz pievienotajiem kartupeļiem.

Lai labi garšo!
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu