Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kukurūzas kēkss ar ķirbi

2015. gada 28. oktobris
Foto: Nataša Rogova
Supermitrs kēkss, ar kanēļa siltumu. Ar tik vienkāršām sastāvdaļām.
Pagatavošana
60 min
1. Katliņā liek cukuru, sāli, miltus, eļļu pienu. Vāra nepārtraukti maisot līdz sabiezē - pāris minūtes.
2. Nedaudz uzgaida, lai padziest.
3. Ieputo pa vienai olas, beigās cepamo pulveri un kanēli. Iemaisa uz smalkās rīves rīvētu ķirbi.
4. Iesmērē formu ar eļļu un pildam 2/3 ar mīklu.
5. Cep iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 30-40 minūtēm vai līdz kēkss skaisti paceļas un ir sauss. Iedurot kociņu, tam jāiznāk tīram, bez mīklas.
Foto: Nataša Rogova
6. Nedaudz padzesē un tad izņem no formas.
7. Apber ar pūdercukuru vai arī aplej ar glazūru.
Foto: Nataša Rogova
8. Sagriež un nogaršo.
Foto: Nataša Rogova
9. Lai labi garšo!
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu