Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Gaļas, dārzeņu sautējums ar ķirbja maizi

Gaļas, dārzeņu sautējums ar ķirbja maizi

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

5
porcijas
  • Sautējumam:
  • 500 g ķirbja
  • 2 vidēja lieluma tomāti
  • 2 vidēja lieluma āboli antonovka
  • 1 sarkanā paprika
  • 3 vidja lieluma sīpoli
  • 4 daiviņas ķiplokda
  • Ķimenes
  • 300 g cūkgaļas
  • Sāls
  • Pipari
  • Paprikas pulveris
  • Ķirbja maizei:
  • 200 g svaiga ķirbja
  • 350 g kukurūzas miltu
  • 1 tējk. sāls
  • 400 ml piena
  • 150 ml eļļas
  • 3 olas
  • 1 ēd. k. cepamā pulvera
  • 100 g siera
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Sīpolus sagriež pusgredzenos un ķiplokus 2 daiviņas plānas šķēlēs un liek katliņā, kur ielieta eļļa. Cepu bez vāka maisot kādas 3 minūtes.
  2. Pa to laiku sagriež gaļu strēmelēs un nedaudz izklapē ar gaļas āmuriņu. Liek klāt sīpoliem. Cep.
  3. Sagriež strēmelēs papriku un liek katlā.
  4. Tad pieber ķimenes, sāli, piparus.
  5. Pievieno kubiņos sagrieztu ķirbi, daļu griež mazos gabaliņos, daļu lielākos. Tas tā, lai daļa izšķīst un veido mērcīti, bet pārējais lai paliek jūtamos kumosiņos.
  6. Tad seko sagriezti gabalos tomāti, nomizoti, sagriezti āboli un paprikas pulveris. Ļoti patīk ābolu klātbūtne gaļas ēdienos.
    Tad seko sagriezti gabalos tomāti, nomizoti, sagriezti āboli...

    FOTO: Nataša Rogova

  7. Liek vāku un sautē.
  8. Sautē stundu uz mazas uguns ik pa laiciņam apmaisot, līdz gaļa mutē kūstoša. Pašās beigās iespiež caur spiedi ķiplokus.
  9. Ķirbja, kukurūzas maize. Katliņā liek sāli, miltus, eļļu pienu. Vāra nepārtraukti maisot līdz sabiezē - pāris minūtes. Nedaudz uzgaida, lai padziest.
  10. Ieputoj pa vienai olas, beigās cepamo pulveri. Iemaisa uz smalkās rīves rīvētu ķirbi un sieru.
  11. Iesmērē formu ar eļļu un pilda 2/3 ar mīklu.
    Iesmērē formu ar eļļu un pilda 2/3 ar mīklu.

    FOTO: Nataša Rogova

  12. Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 30 - 40 minūtēm vai līdz kēkss skaisti paceļas un ir sauss. Iedurot kocinu, tam jāiznāk tīram, bez mīklas.
  13. 5 minūtes pirms izņemšanas, uzber nedaudz rīvētu sieru un sezamu.
    5 minūtes pirms izņemšanas, uzber nedaudz rīvētu sieru un se...

    FOTO: Nataša Rogova

  14. Padzesē un izņem no formas. Sierrrīgs, apetelīgs....
    Padzesē un izņem no formas. Sierrrīgs, apetelīgs....

    FOTO: Nataša Rogova

  15. Pasniedz ar sautējumu.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar sautējumu.

Labu apetīti!

    FOTO: Nataša Rogova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vista ar spinātiem austrumnieku gaumē

Vista ar spinātiem austrumnieku gaumē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas