Pupiņburgeri

2015. gada 22. oktobris
Foto: Rita Linga
Pagatavošana
40 min
1. Vispirms pagatavo mērci/sviestu: avokado nomizo un sablenderē kopā ar ķiploku un laimu. Var pievienot dažādus zaļumus.
Foto: Rita Linga
2. Pupiņām nolej ūdeni. Pieber malto papriku, var pielikt apceptus sīpolus, sablenderē.
3. Ar rokām veido kotlešu masu, apviļā rīvmaizē un uz pannas apcep. Var gadīties, ka neturas tik cieši kā gaļas kotletes, bet kamēr pavisam nejūk ārā, viss ir kārtībā!
4. Kamēr cepas, tomātu, gurķi un sīpolu sagriež ripiņās.
5. Kārto burgeru: uz maizītes uzsmērē mērci, uzber diedzētās sēklas, liek salātlapu, kotleti, tomāta un gurķa šķēles, sīpolus. Variē pēc patikas!

Labu apetīti!
Uz augšu