Zē saldais

2015. gada 16. oktobris
Foto: Kas Lācītim Vēderā
Kas Lācītim Vēderā virtuvē atkal rotājas aromāti, kurkst cepeškrāsns un rosīgi darbojas gardas idejas. Mūsu otrā sezona ir klāt, silta, tik tikko no krāsns. Kā jau solījām - jauni apvāršņi, vēl vairāk draugu mūsu bariņā un kārdinošas receptes.

Recepte sadarbībā ar: Latvijas Mājražotāji!
Pagatavošana
80 min
1. Sadrupina maizīti pēc iespējas smalkākos gabaliņos.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
2. Nomizo 5 - 6 ābolus, sagriež mazos kubiņos, ber traukā un pievieno 2 saujas dzērveņu, 2 tējkarotes medus, 1/2 tējkaroti kanēļa, nedaudz arī brūno cukuru.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
3. Visu ber katliņā, liek karsēties uz mazas uguns un gatavo, kamēr visas sastāvdaļas gandrīz sadalījušās.
4. Atlikušos 5 - 6 ābolus, nemizotus, sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs, liek traukā un apber ar 3 tējkarotēm brūnā cukura.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
5. Uz pannas izkausē 50 g sviesta, kad tas izkusis, ber virsū maizīti un pievieno atlikušo sviestu, brūno cukuru un nedaudz kanēli. Gatavo kamēr maizīte apgrauzdējusies.
6. Kad visas sastāvdaļas gatavas, tās sāk kārtot traukā. Pirmā kārta - maizīte, otrā - ābolu, dzērveņu masa, trešā - apcukurotās ābolu šķēlītes, ceturtā - maizes kārta.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
7. Atseviškā traukā sakuļ 1 olu ar 200 ml piena un pārlej pār sacepumu.
8. Liek cepeškrāsnī uz 20-30 minūtēm, uz 200 grādiem.
Foto: Kas Lācītim Vēderā
9. Lai labi garšo! :)
Uz augšu