Kas Lācītim Vēderā virtuvē atkal rotājas aromāti, kurkst cepeškrāsns un rosīgi darbojas gardas idejas. Mūsu otrā sezona ir klāt, silta, tik tikko no krāsns. Kā jau solījām - jauni apvāršņi, vēl vairāk draugu mūsu bariņā un kārdinošas receptes.
Recepte sadarbībā ar: Latvijas Mājražotāji!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
7
porcijas
1kg ābolu
600- 700 g ZeMaizīte (500 g auzu pārslu / 200 g godži ogu) vai arī kādu citu rupjo maizīti ar sēklām/ogām
100g dzērveņu
70- 100 g sviesta
1ola
200ml piena
Kanēlis
Brūnais cukurs
Medus
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
80 min.
Sadrupina maizīti pēc iespējas smalkākos gabaliņos.
FOTO: Kas Lācītim Vēderā
Nomizo 5 - 6 ābolus, sagriež mazos kubiņos, ber traukā un pievieno 2 saujas dzērveņu, 2 tējkarotes medus, 1/2 tējkaroti kanēļa, nedaudz arī brūno cukuru.
FOTO: Kas Lācītim Vēderā
Visu ber katliņā, liek karsēties uz mazas uguns un gatavo, kamēr visas sastāvdaļas gandrīz sadalījušās.
Atlikušos 5 - 6 ābolus, nemizotus, sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs, liek traukā un apber ar 3 tējkarotēm brūnā cukura.
FOTO: Kas Lācītim Vēderā
Uz pannas izkausē 50 g sviesta, kad tas izkusis, ber virsū maizīti un pievieno atlikušo sviestu, brūno cukuru un nedaudz kanēli. Gatavo kamēr maizīte apgrauzdējusies.
Kad visas sastāvdaļas gatavas, tās sāk kārtot traukā. Pirmā kārta - maizīte, otrā - ābolu, dzērveņu masa, trešā - apcukurotās ābolu šķēlītes, ceturtā - maizes kārta.
FOTO: Kas Lācītim Vēderā
Atseviškā traukā sakuļ 1 olu ar 200 ml piena un pārlej pār sacepumu.
Liek cepeškrāsnī uz 20-30 minūtēm, uz 200 grādiem.