Zē saldais

5 1
Kas Lācītim Vēderā virtuvē atkal rotājas aromāti, kurkst cepeškrāsns un rosīgi darbojas gardas idejas. Mūsu otrā sezona ir klāt, silta, tik tikko no krāsns. Kā jau solījām - jauni apvāršņi, vēl vairāk draugu mūsu bariņā un kārdinošas receptes.

Recepte sadarbībā ar: Latvijas Mājražotāji!

Sastāvdaļas

7 porcijas
  • 1 kg ābolu
  • 600 - 700 g ZeMaizīte (500 g auzu pārslu / 200 g godži ogu) vai arī kādu citu rupjo maizīti ar sēklām/ogām
  • 100 g dzērveņu
  • 70 - 100 g sviesta
  • 1 ola
  • 200 ml piena
  • Kanēlis
  • Brūnais cukurs
  • Medus

Pagatavošana

80 min.
  1. Sadrupina maizīti pēc iespējas smalkākos gabaliņos.
    Sadrupina maizīti pēc iespējas smalkākos gabaliņos.
  2. Nomizo 5 - 6 ābolus, sagriež mazos kubiņos, ber traukā un pievieno 2 saujas dzērveņu, 2 tējkarotes medus, 1/2 tējkaroti kanēļa, nedaudz arī brūno cukuru.
    Nomizo 5 - 6 ābolus, sagriež mazos kubiņos, ber traukā un pi...
  3. Visu ber katliņā, liek karsēties uz mazas uguns un gatavo, kamēr visas sastāvdaļas gandrīz sadalījušās.
  4. Atlikušos 5 - 6 ābolus, nemizotus, sagriež pēc iespējas plānākās šķēlītēs, liek traukā un apber ar 3 tējkarotēm brūnā cukura.
    Atlikušos 5 - 6 ābolus, nemizotus, sagriež pēc iespējas plān...
  5. Uz pannas izkausē 50 g sviesta, kad tas izkusis, ber virsū maizīti un pievieno atlikušo sviestu, brūno cukuru un nedaudz kanēli. Gatavo kamēr maizīte apgrauzdējusies.
  6. Kad visas sastāvdaļas gatavas, tās sāk kārtot traukā. Pirmā kārta - maizīte, otrā - ābolu, dzērveņu masa, trešā - apcukurotās ābolu šķēlītes, ceturtā - maizes kārta.
    Kad visas sastāvdaļas gatavas, tās sāk kārtot traukā. Pirmā...
  7. Atseviškā traukā sakuļ 1 olu ar 200 ml piena un pārlej pār sacepumu.
  8. Liek cepeškrāsnī uz 20-30 minūtēm, uz 200 grādiem.
    Liek cepeškrāsnī uz 20-30 minūtēm, uz 200 grādiem.
  9. Lai labi garšo! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize