1neliela sarkanā biete,vārīta vai cepta cepeškrāsnī. Ļoti aromātiska biete sanak, ja to cep ietītu folijā cepeškrāsnī
1liels bumbiers
Sauja rīvēts džiugas siers, var arī citu sieru
Sāls
Pipari
Timiāns
Dekorēšanai:
Spinātu vai ideālā gadījumā biešu lapiņas
Džiugas siers
Rieksti, labi iederas valrieksti, bet man bija mandeles
Biešu biezenis
Svaigais siers
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
40 min.
Pannā nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztu sīpolu. Cep uz vidējas uguns, bet nepiededzina.
FOTO: Nataša Rogova
Pieber pērļgrūbas un uz vidēji lielas uguns cep maisot 5 minūtes.
FOTO: Nataša Rogova
Pielej vīnu un pasautē 3 minūtes maisot.
FOTO: Nataša Rogova
Pievieno buljonu ,sākumā 200 ml. Uzliek vāku un ļauj grūbām briest uz mazas uguns, kad redz, ka šķidrums vairs nav, pielej vēl buljonu un turpina sautēt līdz grūbas gandrīz mīkstas.
Kad grūbas ir jau pusgatavas, pievieno biešu biezeni, izmaisa un pievieno sāli, piparus, timiānu un kubiņos sagrieztu bumbieri.
FOTO: Nataša Rogova
Izmaisa, uzliek vāku. Turpina gatavot uz mazas uguns līdz grūbas gatavas, pa to laiku arī bumbieris iegūs vajadzīgo mīkstumu..
Noņem no uguns, iemaisa sieru.
FOTO: Nataša Rogova
Pasniedz un dekorē.
FOTO: Nataša Rogova
Par to, ka bietes un bumbieri sader kopā pārliecinājos pagatavojot ievārījumu. Līdz ar to radās ideja, ka šie abi ideāli garšos šādā ēdienā. Un es nekļūdījos, ļoti interesanta garša, ar vieglu svaigumu.