Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pērļgrūbu risoto ar bietēm un bumbieriem

Pērļgrūbu risoto ar bietēm un bumbieriem

FOTO: Nataša Rogova

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 150 g pērļgrūbu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 100 ml sausā vīna
  • 500 ml buljona
  • 1 neliela sarkanā biete,vārīta vai cepta cepeškrāsnī. Ļoti aromātiska biete sanak, ja to cep ietītu folijā cepeškrāsnī
  • 1 liels bumbiers
  • Sauja rīvēts džiugas siers, var arī citu sieru
  • Sāls
  • Pipari
  • Timiāns
  • Dekorēšanai:
  • Spinātu vai ideālā gadījumā biešu lapiņas
  • Džiugas siers
  • Rieksti, labi iederas valrieksti, bet man bija mandeles
  • Biešu biezenis
  • Svaigais siers
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Pannā nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztu sīpolu. Cep uz vidējas uguns, bet nepiededzina.
    Pannā nelielā eļļas daudzumā apcep smalki sagrieztu sīpolu....

    FOTO: Nataša Rogova

  2. Pieber pērļgrūbas un uz vidēji lielas uguns cep maisot 5 minūtes.
    Pieber pērļgrūbas un uz vidēji lielas uguns cep maisot 5 min...

    FOTO: Nataša Rogova

  3. Pielej vīnu un pasautē 3 minūtes maisot.
    Pielej vīnu un pasautē 3 minūtes maisot.

    FOTO: Nataša Rogova

  4. Pievieno buljonu ,sākumā 200 ml. Uzliek vāku un ļauj grūbām briest uz mazas uguns, kad redz, ka šķidrums vairs nav, pielej vēl buljonu un turpina sautēt līdz grūbas gandrīz mīkstas.
  5. Kad grūbas ir jau pusgatavas, pievieno biešu biezeni, izmaisa un pievieno sāli, piparus, timiānu un kubiņos sagrieztu bumbieri.
    Kad grūbas ir jau pusgatavas, pievieno biešu biezeni, izmais...

    FOTO: Nataša Rogova

  6. Izmaisa, uzliek vāku. Turpina gatavot uz mazas uguns līdz grūbas gatavas, pa to laiku arī bumbieris iegūs vajadzīgo mīkstumu..
  7. Noņem no uguns, iemaisa sieru.
    Noņem no uguns, iemaisa sieru.

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Pasniedz un dekorē.
    Pasniedz un dekorē.

    FOTO: Nataša Rogova

  9. Par to, ka bietes un bumbieri sader kopā pārliecinājos pagatavojot ievārījumu. Līdz ar to radās ideja, ka šie abi ideāli garšos šādā ēdienā. Un es nekļūdījos, ļoti interesanta garša, ar vieglu svaigumu.
    Par to, ka bietes un bumbieri sader kopā pārliecinājos pagat...

    FOTO: Nataša Rogova

  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas