Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Raibulīši (raibie kēksiņi)

2015. gada 10. oktobris
Foto: Gunta Adamoviča
Pagatavošana
45 min
1. Margarīnu (istabas temp.) sajauc ar glāzi cukura, tad pievieno pa vienai olas. Turpina maisīt un pievieno glāzi kefīra, pustējkaroti sodas un 1,5 glāzi miltus.
Foto: Gunta Adamoviča
2. Kad viss sajaukts viendabīgā masā, mīklu pārdala 2 daļās un vienai daļai pievieno 2 ēd. k. kakao un samaisa. Saliek abas mīklas daļas kopā, bet nemaisa.
3. Tad papīra formiņās liek mīklu tā, lai būtu gan no gaišās, gan tumšās mīklas. Apmēram 1/3 no formiņas.
Foto: Gunta Adamoviča
4. Cep cepeškrāsnī 220 grādos, kamēr, iespraužot koka skaliņu, mīkla pie tā nelīp.
Foto: Gunta Adamoviča
5. Glazūrai vajag 3 ēd. k. kakao pulvera, pusglāzi cukura un 50 g margarīna. Var pievienot pāris ēd. k. ūdens. Visu savāra 5-10 min. Kad sāk biezēt, pārsmērē kēksiņiem un dekorē tos.
Foto: Gunta Adamoviča
6. Lai labi garšo!
Uz augšu