1. Mīkla - ieber bļodā 300 g miltus, raugu - 1 tējk., ūdeni -150 - 170 ml. Ūdeni, lēnam maisot, pievieno miltiem. Kad ir samaisīts, liek mīklu raudzēties uz 3 h.
Foto: Skaidrais
2. Kad mīkla uzrūgusi, vidū izveido bedrīti un ielej 50 ml ūdens. Mazliet sāli, 3 ēd. k. cukura, 100 g biezpiena, 250 g miltus. Samaisa visu vienmērīgā masā. Iemīca mīklā 25 g sviesta. Samīca kārtīgi. Liek raudzēties 1 h
Foto: Skaidrais
3. Kad mīkla uzrūgusi, samīca vēlreiz un liek uz 30 min. parūgt.
5. Mīklu sadala 12 vienādos gabalos un veido bulciņas. Pa vidu ievieto pildījumu (pildijumā varat pievienot ko vēlas rozīnes, marmalādi un citas gardas lietas), apsmērē ar olu.