Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena bulciņas no Skaidrā

2015. gada 2. oktobris
Foto: Skaidrais
Pagatavošana
60 min
1. Mīkla - ieber bļodā 300 g miltus, raugu - 1 tējk., ūdeni -150 - 170 ml. Ūdeni, lēnam maisot, pievieno miltiem. Kad ir samaisīts, liek mīklu raudzēties uz 3 h.
Foto: Skaidrais
2. Kad mīkla uzrūgusi, vidū izveido bedrīti un ielej 50 ml ūdens. Mazliet sāli, 3 ēd. k. cukura, 100 g biezpiena, 250 g miltus. Samaisa visu vienmērīgā masā. Iemīca mīklā 25 g sviesta. Samīca kārtīgi. Liek raudzēties 1 h
Foto: Skaidrais
3. Kad mīkla uzrūgusi, samīca vēlreiz un liek uz 30 min. parūgt.
Foto: Skaidrais
4. Pildījums - biezpiens 350 g, krējums 3 ēd. k, ola, sāls, cukurs - 3 ēd .k, milti - 2 ēd.k. - saspaida, samaisa līdz viendabīgai masai.
Foto: Skaidrais
5. Mīklu sadala 12 vienādos gabalos un veido bulciņas. Pa vidu ievieto pildījumu (pildijumā varat pievienot ko vēlas rozīnes, marmalādi un citas gardas lietas), apsmērē ar olu.
Foto: Skaidrais
6. Cep 220 grādos 15 - 20 min.

Lai labi garšo!
Foto: Skaidrais
Uz augšu