Banānu splits

2015. gada 1. oktobris
Foto: Stankeviča
Kad gribās ko saldu un gardu, bet nav vēlmes ilgi gatavot! :)
Pagatavošana
15 min
1. Sagriež banānu sev tīkamos gabalos. Standartā pārgriež uz pusēm un katru daļu vēl uz pusēm, lai izveidojas tādas kā šķēlītes.
2. Kādā trauciņā sajauc būrno cukuru (droši var arī parasto) ar kanēli. Ja ir iespēja, kārtīgi visu samaisa un saspiež, lai cukur graudiņi pārvēršas tādā kā pulverītī.
3. Uzkarsē pannu. Katru banāna gabaliņu izvārta cukura-kanēļa maisījumā un liek uz pannas cepties. Cep tik ilgi, kamēr banani paliek mīkstāki un iegūst brūnu nokrāsu.
4. Karstus banānus kārto uz šķīvja, blakus liek slaldējumu. Saldējuma daudzums atkarīgs no katra paša vēlmēm.
5. Beigās var dekorēt ar kādu no deserta mērcēm vai kādu ievārījumu. Konkrētajā gadījumā izmantota karameļu mērce.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu