1glāze auzu pārslu, der arī rudzu, miežu, kviešu pārslas
2glāzes kefīra
1/2 tējk. sodas
1/3 tējk. sāls
3ēd. k. cukura vai pēc vēlēšanās
3ēd. k eļļas
4mazas vai 3 lielas olas
1liels banāns
3ēd. k. kakao
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Bļodā ber pārslas, mannu un lej kefīru, izmaisa. Ļauj briest vismaz stundu.Var arī vakarā samaisīt, ielikt ledusskapī un otrā rītā cept.
Kad masa uzbriedusi, iemaisa eļļu, sāli, cukuru, sodu un olas. Kārtīgi izmaisa. Banānu saspaida ar dakšiņu līdz biezputrai un kopā ar kakao iemaisa mīklā.
FOTO: Nataša Rogova
Ar ēdamkaroti lej uz sausas pannas, kas ir labi sakarsēta, cep uz mazas uguns zem vāka.
FOTO: Nataša Rogova
Kad mīkla virspusē apžuvusi un izveidojas caurumiņi, izburbuļojas, tad var griezt otrādi un apcept no otras puses. Otra puse cepas daudz īsāku laiku,jo pankūka jau ir gandrīz gatava,tik vien kā jāapbrūnina.
FOTO: Nataša Rogova
Pankūciņas sanāk diezgan vienādas, skaistas. Tās ir maigas, pufīgas, šokolādīgas.
FOTO: Nataša Rogova
Šīs ir dēla mīļākās pankūkas.
FOTO: Nataša Rogova
Arī man ļoti garšo šīs pankūkas. Mēdzu gatavot tās dažādās variācijās, kā šokolādes, tā arī vaniļas, kokosriekstu ar dažādām ogām un mainot piedevas.