Sākums > Receptes > Brokastis

Holandiešu pankūkas

2015. gada 4. augusts
Foto: Nataša Rogova
Recepte lieliski noderēs, kam nevisai tīk stāvēt pie plīts un grozīt katru pankūku. Otra lieta, te ļoti maz taukvielas.
Pagatavošana
60 min
1. Olas saputo ar cukuru, sāli. Pievieno daļu miltus, kas sajaukti ar raugu, cepamo pulveri, tad nedaudz pienu. Tad atlikušos miltus un beigās atlukušo pienu un eļļu. Samaisam. Maisa ar putojamo slotinu vai mikseri.
2. Apsedz un ļauj 30 minūtes nostāvēties siltā vietā.
3. Formiņas iesmērē ar eļļu vai sviestu.
Foto: Nataša Rogova
4. Pa ēdamkarotei lej formiņās.
5. Vienu partiju cepu cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 15 minūtēm līdz apbrūnēja.
Foto: Nataša Rogova
6. Otru partiju atsevišķās formiņās, ko krāmēju pannā un cepu zem vāka uz nelielas uguns. Gatavas pankūkas, kad tās uzpūtās un palika sauas,bet maliņas gar formiņu apbrūnējušas. Viegli nak ārā no formiņām.
Foto: Nataša Rogova
7. Ja vēlas, apber ar pūdercukuru.
Foto: Nataša Rogova
8. Pasniedzam ar ogām, augļiem, ievārījumu vai kādu gardu mērcīti.
Foto: Nataša Rogova
9. Pankūkas ir maigas, pufīgas, ne pārāk saldas.
Foto: Nataša Rogova
10. Vizuāli ļoti pievilcīgas un galvenais, ka pavisam citādas. Man tās atgādina poņčikus pēc garšas un izskata, tikai nav treknas kā ierasts ar poņčikiem.
Foto: Nataša Rogova
11. Lai labi garšo! :)
Uz augšu