Sākums > Receptes > Zupas

Zupa nu to, kas sātā

2015. gada 27. jūlijs
Foto: Nauris, Ģirts
Itys stosts rodās sazateikūt divim broļim kurim sazagribiejās āstu, bet nivīns nagribāja braukt iz būdi. Taipat beja vasals bors bārnu, kurus vaijdzā pabarot, i koč kai izkļuvom nu situācejis, i visi beja prīceigi.
Pagatavošana
100 min
1. Īkurynojam gunskuru. Izlīkam lelu čuguna kotlu ar iudini lai vorīs.
2. Īsvīžam īkšā vysus kaulus, kas sātā.
3. Cikom vorīs buļjons, grīžam buļbys mozūs kubiceņūs, reivejam burkonus i salīkam kūpā ar zierņim.
4. Sagrīžam seipulus smolkūs puslūceņūs i davīnojomam saspīstu casnāgu.
5. Buļjons jovora apmāram stundi. Tod nūlejam buļjonu īprīkš sagatavotā traukā, i to vītā čugunnajā kotlā īlejam čut čut eļļis i līkam capt seipulus i casnāgu, koļeņ paļīk zaltaini.
6. Piec tam daberam sagatavotū buļbu, burkonu i zierņu masu. Apcamam, lai drusku apzacapās.
7. Tod gožam atpakaļ buļjonu ar vysym kauļim, lai vorīs kaidys 27 minotys. Pa tū laiku asam sarīviejušy vorietūs batviņus i kūpā ar soli piparim i cytom pripravom dalīkam klot i voram cikom gotovs.
8. Jo sātā ir kriejums, dalīkam tū, i labu apetīti!
Uz augšu