Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepta liellopu gaļas fileja ar augļu mērci

2005. gada 11. maijs
Foto: Inga Artemjeva
Pagatavošana
1 min
1. Fileju sagriež šķēlēs, nomazgā, nosusina, apcep no abām pusēm brūnas, tad turpina uz lēnas uguns cept vēl 10 min.
2. Gaļu izņem no pannas, uzkaisa sāli, piparus, pārsedz un uz 10 min. noliek siltumā.
3. Kivi nomazgā, nomizo, sagriež šķēlēs, mazliet apsautē sviesta un pievieno gaļai.
4. No apelsīniem izspiež sulu, pievieno cepeša šķidrumam. Iemaisa arī jāņogu želeju un sinepes, pavāra, pieliek sāli, piparus.
5. Gaļu rotā ar mandarīna daiviņām, pasniedz ar rīsiem, mērci un kivi.
Uz augšu