Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļas šķēles omītes gaumē

2005. gada 11. maijs
Foto: Inga Artemjeva
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu nomazgā, nosusina, sagriež 1 cm biezās šķēlēs, ierīvē ar sāli, pipariem, plānā kārtā apziež ar sinepēm. Sīki sagriež sīpolu un ķiploku.
2. Lielā sautējamā katlā sakarsē sviestu, apcep gaļas šķēles no abām pusēm , tad izņem no trauka. Gaļas vietā liek sīpolus un ķiplokus, apcep zeltainus. Pievieno tomātu biezeni, miltus, sarkanvīnu. Tad mērcē liek atpakaļ gaļas šķēles un uz mazas uguns sautē 5 min. Burkānus sagriež gareniski 4 daļās, seleriju mazos kubiņos, kartupeļus 4 daļās, fenhelim izgriež stublāju. Saknes sautē 5 min., liek uz gaļas, pārlej ar mērci un sautē vēl 10 min. Pārkaisa ar pētersīļiem.
Uz augšu