Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Lazanja ar sēnēm un gaļu

FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

Kolekcijas: Fotoreceptes
Paldies, Receptes.lv lietotājam par gardo recepti! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Lazanjas plāksnes (atkarībā no trauka lieluma)
  • 500 g maltās gaļas
  • 300 g siera
  • 4 tomāti
  • 300 - 400 g svaigu šampinjonu
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • Tomātu mērce
  • Saldais krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Pamatmērce:
  2. Smalki sagriež sīpolu un ķiploku, cep kopā ar malto gaļu.
    Smalki sagriež sīpolu un ķiploku, cep kopā ar malto gaļu.

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  3. Kamēr cep malto gaļu, tomātus aplej ar karstu ūdeni, lai varētu noņemt miziņu. Tad sagriež tomātus kubiciņos. Kad maltā gaļa gandrīz gatava, pievieno klāt tomātus un cep kamēr tomāti gandrīz izšķīst. Vēl pievieno klāt garšvielas vai sāli un nedaudz melnos maltos piparus.
    Kamēr cep malto gaļu, tomātus aplej ar karstu ūdeni, lai var...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  4. Pēc tam, kad tomāti ir gandrīz izšķīduši, pievieno tomātu mērci un pagaida, kad "uzmet burbuli", pēc tam saldo krējumu un atkal pagaida, kad uzmet burbuli. Un pamata mērce ir gatava.
  5. Nedaudz ietauko trauku un klāj mērci plānā kārtiņā. Ja garšo pikantāka, tad var katrā kārtā piebērt melnos maltos piparus.
  6. Lai lazanja būtu mīkstāka, katru lazanjas plāksnīti, pirms liek cepamtraukā, ieliek pa vienai verdošā ūdenī uz 2 min. Pēc tam liek mērcei virsū vienu pie otras klāt. Ir svarīgi mērcēt pa vienai plāksnei, jo, ja liks vairākas kopā - var salipt!!!!
    Lai lazanja būtu mīkstāka, katru lazanjas plāksnīti, pirms l...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  7. Nākamajā kārtā atkārtoti liek mērci, uzber nedaudz sarīvētā siera un plāni sagrieztos šampinjonus.
    Nākamajā kārtā atkārtoti liek mērci, uzber nedaudz sarīvētā...

    FOTO: Grāpītis, Receptes.lv šefpavārs

  8. Un tā atkārto līdz pat pašai trauka malai. Nobeidz ar mērces kārtu, šampinjoniem un sieru (pa virsu var uzbērt vairāk siera).
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Vistas fileja sinepju un medus glazūrā

Vistas fileja sinepju un medus glazūrā

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas