Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dārzeņu sautējums ar brokoļiem un sēnēm

2015. gada 16. aprīlis
Foto: Gunta Adamoviča
Pagatavošana
40 min
1. Sagriež ripās notīrītus burkānus, liek uz pannas un augu eļļā apcep.
Foto: Gunta Adamoviča
2. Tad sagriež brokoļus un liek klāt burkāniem. Visu kopā mazliet apcep un liek sālsūdenī vārīties.
Foto: Gunta Adamoviča
3. Tad sagriež sīki sīpolu un 3 daiviņas ķiploka un apcep eļļā.
Foto: Gunta Adamoviča
4. Nomazgā un šķēlītēs sagriež šampinjonus un gabaliņos desu, liek klāt pusapceptiem sīpoliem un ķiplokiem, samaisa un visu kopā apcep zeltaini brūnu. Tad pieber piparus pēc savas patikas. Es liku "Santa Maria "Chili explosion un maltu aso un saldo papriku. Tad sagriež atlikušo ķiploku (sīki) un tomātus. Tos liek klāt uz pannas un visu sacep, apmaisot.
Foto: Gunta Adamoviča
5. Kad tomāti pajukuši, pieliek tomātu mērci,cukuru un mazliet vēl pacep.
6. Kad Burkāni un brokoļi mīksti, ūdeni nokāš un liek pannas saturu klāt katliņā. Pielej saldo un skābo krējumu un pagaršo, vai nevajag vēl sāli vai piparus. Visu mazliet kopā pasautē. Var likt zaļumus. Es pieliku mazliet saldētas dilles un pētersīļus.(Protams, ja ir -tad liek svaigus)
7. Ļoti krāšņs un gards sautējums. Otrā dienā uzsildīts garšo pat vēl labāk. Ja nevēlas -desu var nelikt.
Foto: Gunta Adamoviča
8. Labu apetīti!
Uz augšu