Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Dārzeņu sautējums ar brokoļiem un sēnēm

Dārzeņu sautējums ar brokoļiem un sēnēm

FOTO: Gunta Adamoviča

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1 liels brokolis
  • 3 burkāni
  • 2 vidēji tomāti
  • 200 - 400 g šampinjonu
  • 5 lielas ķiploku daiviņas
  • 300 g kūpinātas desas
  • 300 - 400 g saldā krējuma 35 %
  • 100 g skābā krējuma
  • 4 ēd. k. tomātu mērces
  • Dažādi malti pipari
  • Sāls
  • 1 deserta k. cukura
  • 100 g skābā krējuma
  • Augu eļļa cepšanai
  • 1 liels sīpols
  • 1 bundža konservētas (vai vārītas) pupiņas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sagriež ripās notīrītus burkānus, liek uz pannas un augu eļļā apcep.
    Sagriež ripās notīrītus burkānus, liek uz pannas un augu eļļ...

    FOTO: Gunta Adamoviča

  2. Tad sagriež brokoļus un liek klāt burkāniem. Visu kopā mazliet apcep un liek sālsūdenī vārīties.
    Tad sagriež brokoļus un liek klāt burkāniem. Visu kopā mazli...

    FOTO: Gunta Adamoviča

  3. Tad sagriež sīki sīpolu un 3 daiviņas ķiploka un apcep eļļā.
    Tad sagriež sīki sīpolu un 3 daiviņas ķiploka un apcep eļļā.

    FOTO: Gunta Adamoviča

  4. Nomazgā un šķēlītēs sagriež šampinjonus un gabaliņos desu, liek klāt pusapceptiem sīpoliem un ķiplokiem, samaisa un visu kopā apcep zeltaini brūnu. Tad pieber piparus pēc savas patikas. Es liku "Santa Maria "Chili explosion un maltu aso un saldo papriku. Tad sagriež atlikušo ķiploku (sīki) un tomātus. Tos liek klāt uz pannas un visu sacep, apmaisot.
    Nomazgā un šķēlītēs sagriež šampinjonus un gabaliņos desu, l...

    FOTO: Gunta Adamoviča

  5. Kad tomāti pajukuši, pieliek tomātu mērci,cukuru un mazliet vēl pacep.
  6. Kad Burkāni un brokoļi mīksti, ūdeni nokāš un liek pannas saturu klāt katliņā. Pielej saldo un skābo krējumu un pagaršo, vai nevajag vēl sāli vai piparus. Visu mazliet kopā pasautē. Var likt zaļumus. Es pieliku mazliet saldētas dilles un pētersīļus.(Protams, ja ir -tad liek svaigus)
  7. Ļoti krāšņs un gards sautējums. Otrā dienā uzsildīts garšo pat vēl labāk. Ja nevēlas -desu var nelikt.
    Ļoti krāšņs un gards sautējums. Otrā dienā uzsildīts garšo p...

    FOTO: Gunta Adamoviča

  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas