Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Teļa gaļas karbonāde citronu mērcē

2005. gada 11. maijs
Foto: Inga Artemjeva
Pagatavošana
1 min
1. Gaļu sagriež šķēlītēs, ierīvē ar sāli, pipariem, apviļā miltos, cep pannā izkausētā sviestā no abām pusēm zeltaini brūnu. Katlā izkausē ēdamkaroti sviesta, liek sagrieztus Šalotes sīpolus un cep caurspīdīgus, pieliek notīrītus spinātus, ļauj tiem saplakt, pēc garšas pievieno sāli, piparus, maltu muskatriekstu mazliet. Karbonādi pārsedz, noliek siltumā. Cepeša šķidrumam pievieno buljonu, vēl pavāra, pielej citronu sulu, pieliek sāli, piparus. Kad mērci noņem no uguns, tai pievieno ēd.k. saplucināta sviesta. Karbonādi pasniedz ar kartupeļiem un mērci.
Uz augšu