Citronu merengue

2015. gada 4. aprīlis
Foto: Dace Klints
Pagatavošana
60 min
1. Bļodā izsijā miltus, cukuru un sāli, tad izveido bedrīti un pievieno olas dzeltenumu.
2. Mazliet visu saviļā un pievieno aukstu sarīvētu vai sagrieztu sviestu.
3. Ar rokām mīca mīklu, mīcīšanas laikā pielej aukstu ūdeni. Mīkla ir gatava tad, kad tā vairs nelīp pie bļodas sienām un rokām.
4. Mīklu ietin plēvē un noliek ledusskapī vismaz uz stundu.
5. Ieslēdz plīti uz 200 grādiem, ietauko kūkas veidni.
6. Izrullē mīklu pēc pannas formas un ieliek mīklu formā. Ar pirkstiem izspiež un izveido maliņas.
7. Mīklu sadursta ar dakšiņu, lai mīkla neuzpūšas un liek krāsnī uz 15 minūtēm. Pa to laiku gatavo pildījumu.
8. Pildījums oriģinālais:
9. Saputo olas ar cukuru, pievieno sviestu un visu saputo, tad pievieno citrona sulu, miziņu un kartupeļu cieti.
10. Pildījums ar kondensēto pienu:
11. Saputo olas ar pienu, pievieno citronu sulu, miziņu, ja nepieciešams pieliek kartupeļu cieti.
12. Izņem kūkas pamatni no krāsns un liek padzesēties, tikmēr puto olu baltumus. Ieslēdz plīti uz 150 grādiem.
13. Saputo stingrās putās olas baltumus ar pūdercukuru.
14. Kūkas veidnē liek pildījumu un tam pa virsu saputotos olu baltumus.
15. Ieliek kūku plītī uz 20 min., pēc tam ieslēdz grila režīmu uz īsu brīdi un apbrūnina kūkas virspusi.
16. Kūkai ir jābūt mīkstai. Mazliet stingra ir tikai pati virspuse, bet iekšā viss sulīgs.
17. Labu apetīti!
Uz augšu