Lieliskie mafini (keksiņi)

3 1
Lieliskie mafini (keksiņi)
Foto: PantherMedia/ScanPix

Sastāvdaļas

12 porcijas
  • 150 g miltu
  • 175 g pūdercukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 115 g sviesta
  • 5 olu baltumi
  • Ogas/rieksti pēc izvēles
  • Kakao

Pagatavošana

60 min.
  1. Bļodā izsijā miltus, pievieno cukuru un cepamo pulveri.
  2. Izkausē sviestu un pievieno mīklai. Saputo olu baltumus un pamazām pievieno mīklai. Maisa mierīgi iecilājot (noteikti nedrīkst putot, jo tad mīkla nepacelsies).
  3. Tagad var pielikt kakao pēc krāsas (kamēr mīkla ir brūna).
  4. Ja jūs neliekat kēksiņu papīrīšus tad jāietauko veidne, kēksiņus liek pa kārtām - vispirms 1 ēd. k. mīklas, tad rieksti, mīkla.
  5. Katru formiņu aizpilda apmēram 2/3 no formas, lai mīklai ir kur pacelties.
  6. Cep 180 grādos apmēram 25 min. jeb kamēr brūni.
  7. Lai labi garšo!
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Virhīnija Vasiļūne 30. aprīlis 12:29
ja loti garsigi iesaku visiem
..... 2016. gada 1. jūnijs 10:48
Man nekas baigi nesanāca
Renāte 2016. gada 21. aprīlis 14:33
Tiešām sanāk fantastiski :) Ļoti gaisīgi :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize