Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Lieliskie mafini (keksiņi)

Lieliskie mafini (keksiņi)

FOTO: PantherMedia/ScanPix

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

12
porcijas
  • 150 g miltu
  • 175 g pūdercukura
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 115 g sviesta
  • 5 olu baltumi
  • Ogas/rieksti pēc izvēles
  • Kakao
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Bļodā izsijā miltus, pievieno cukuru un cepamo pulveri.
  2. Izkausē sviestu un pievieno mīklai. Saputo olu baltumus un pamazām pievieno mīklai. Maisa mierīgi iecilājot (noteikti nedrīkst putot, jo tad mīkla nepacelsies).
  3. Tagad var pielikt kakao pēc krāsas (kamēr mīkla ir brūna).
  4. Ja jūs neliekat kēksiņu papīrīšus tad jāietauko veidne, kēksiņus liek pa kārtām - vispirms 1 ēd. k. mīklas, tad rieksti, mīkla.
  5. Katru formiņu aizpilda apmēram 2/3 no formas, lai mīklai ir kur pacelties.
  6. Cep 180 grādos apmēram 25 min. jeb kamēr brūni.
  7. Lai labi garšo!
  8. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena kēkss

Biezpiena kēkss

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas