Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Ābolu - kanēļa pīrāgs

Ābolu - kanēļa pīrāgs

FOTO: Šarlote Strādere

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 700 g ābolu
  • 1 tējk. kanēļa
  • 5 ēd. k. cukura
  • 2 glāzes miltu
  • 150 ml eļļas
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 2 olas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Mīkla:
  2. Traukā ielej apmēram 150 ml olīveļļas, piesitam 2 oliņas, pieber vaniļas cukuru, 3 ēd. k. parastā cukura.
  3. Visu kārtīgi sakuļ kopā viendabīgā masā, piejauc klāt glāzi miltu un atkal kārtīgi samaisa. 3) Pakāpeniski pievieno otru glāzi miltu, mīklu sāk mīcīt ar rokām.
  4. Kad mīkla izmīcīta, to uz 10 min. ievieto saldētavā.
  5. Pildījums:
  6. Sagriež ābolīšus, pārkaisa ar kanēli, cukuru un apmaisa.
  7. Mīklu ņem laukā no saldētavas, sadala 2 pikučos. Vienu kārtīgi izrullē un ieklāj formā, tad pa virsu liek ābolu maisījumu.
  8. Otru mīklas pikuci izrullē un sagriež strēmelītēs, no kurām taisa "restīti" pāri pildītajam traukam.
  9. Kad reste gatava un pārlikta pāri pīrāgam, liek visu cepeškrāsnī uz 200 grādiem, aptuveni uz 15 min.
  10. Servē ar plombīra saldējumu.
  11. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Ķirbja krēmzupa ar ingveru

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas