Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Teļa filejas cepetis ar vasabi un seleriju

2015. gada 5. marts
Foto: Mris Ozoli
Pagatavošana
30 min
1. Sagriež teļa fileju apmēram 2 cm biezos gabalos.
2. Liek gaļu lēzenā bļodā, apkaisa ar sāli un pipariem, ar rokām samaisa.
3. Uzspiež 1/2 tūbiņu vasabi pastas, saspiestu vai sakapātu ķiploka daiviņu, sasmalcinātu timiānu un kārtīgi samaisa.
4. Noliek gaļu uz 10 minūtēm ievilkties istabas temperatūrā, lai gaļa cepot nebūtu cieta.
5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220 grādiem, izklāj foliju.
6. Sagriež šķēlēs selerijas sakni un izliek uz folijas, uz tās uzliek šķēlēs sagrieztu sīpolu, pārlej ar 2 ēd. k. eļļas.
7. Uzkarsē pannu, liek cepties teļa filejas gabaliņus, apmēram 1 minūti no katras puses lielā karstumā, lai ir kārtīgi apcepti.
8. Kārto apceptos filejas gabaliņus uz folijas, virs selerijas un sīpoliem, aizloka foliju, liek cepeškrāsnī.
9. Cep 20 minūtes 220 grādu karstumā, pēc tam atpūtina neiztinot no folijas vēl 10 minūtes.
10. Lai labi garšo!
Uz augšu