Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Indiešu maize "Puri" ar svaigu siera krēmu

2015. gada 30. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Man ļoti patīk gatavot un arī izgaršot dažādu tautu maizi, jo tās visas kā viena vienmēr ir bijušas lieliskas, ka trūkst vārdu. Šī indiešu maize mani atkal pārsteidza. Vienkāršas sastāvdaļas, vien mans pielikums ir šis siers, bet pati būtība maizei burvīga.
Avokado maigums saplūst ar siera izteikto garšu,kas tiek papildināta ar greipfrūta svaigumu.
Manuprāt, izskats ir ļoti kārdinošs un aromāts burvīgs, ar ko diemžēl nevaru padalīties, tāpēc jums vien jāgatavo pašiem! :)
Pagatavošana
30 min
1. Gatavo maizi - bļodā liek sieru, sāli, cukuru, eļļu. Tad pielej ūdeni un izmaisa.
2. Ber klāt miltus, pakāpeniski, ne visus uzreiz.
3. Samīca mīklu un liek maisiņā uz 20 minūtēm istabas tempertūrā, lai atpūšas.
Foto: Nataša Rogova
4. Mīklu var izrullēt un izspiest ar glāzi, bet var arī vienkārši izveidot mazas bumbiņas, ko saplacina pankūkā. Pārāk biezu gan nevajag taisīt, jo tad ilgāk cepsies un garšīgāk būs tad, ja maize būs plāna.
5. Pirms liek cepties, katru plāceni pastaipa, lai izveidojas gareni plāceņi.
Foto: Nataša Rogova
6. Eļļu vāra pēc iespējas mazāka diametra pannā vai katliņā, tad mazāk vajadzēs (es izmantoju 20 cm diametra pannu).
7. Eļļā liek mīklas plāceņus un vāra.
Foto: Nataša Rogova
8. Kad plācenis (aptuveni pēc 4 sekundēm) uzpeld augšā, cep vēl mazliet, apgrozot, līdz mīklā esošais siers sāk apbrūnēt.
Foto: Nataša Rogova
9. Gatavo maizi liek uz papīra salvetēm, lai atbrīvotos no liekās eļļas.
Foto: Nataša Rogova
10. Gatavo krēmu - sarīvētu sieru, sagrieztu avokado un nomizota greipfrūta sulu sablenderē līdz viendabīgai, krēmīgai masai.
11. Smērē krēmu uz pasakainās maizītes un pāri liek greipfrūta mīkstuma gabaliņus.
Foto: Nataša Rogova
12. Ieteicams maigo garšu papildināt, pārkaisot maizīti ar pipariem.
13. Lai labi garšo!
Uz augšu