Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Indiešu maize "Puri" ar svaigu siera krēmu

Indiešu maize "Puri" ar svaigu siera krēmu

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Man ļoti patīk gatavot un arī izgaršot dažādu tautu maizi, jo tās visas kā viena vienmēr ir bijušas lieliskas, ka trūkst vārdu. Šī indiešu maize mani atkal pārsteidza. Vienkāršas sastāvdaļas, vien mans pielikums ir šis siers, bet pati būtība maizei burvīga.
Avokado maigums saplūst ar siera izteikto garšu,kas tiek papildināta ar greipfrūta svaigumu.
Manuprāt, izskats ir ļoti kārdinošs un aromāts burvīgs, ar ko diemžēl nevaru padalīties, tāpēc jums vien jāgatavo pašiem! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 25 g siera
  • 125 ml ūdens
  • 1 /2 tējk. sāls
  • 1 /2 tējk. cukura
  • 2 ēd. k. eļļas (mīklai)
  • Milti (tik daudz, lai mīkla nelīp pie rokām un nav arī miltaina)
  • 0.4 l eļļas (vārīšanai)
  • Krēmam:
  • Siers (pēc izvēles)
  • 1 avokado
  • 1 greipfrūts (var izvēlēties arī apelsīnu)
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Gatavo maizi - bļodā liek sieru, sāli, cukuru, eļļu. Tad pielej ūdeni un izmaisa.
  2. Ber klāt miltus, pakāpeniski, ne visus uzreiz.
  3. Samīca mīklu un liek maisiņā uz 20 minūtēm istabas tempertūrā, lai atpūšas.
    Samīca mīklu un liek maisiņā uz 20 minūtēm istabas tempertūr...

    FOTO: Nataša Rogova

  4. Mīklu var izrullēt un izspiest ar glāzi, bet var arī vienkārši izveidot mazas bumbiņas, ko saplacina pankūkā. Pārāk biezu gan nevajag taisīt, jo tad ilgāk cepsies un garšīgāk būs tad, ja maize būs plāna.
  5. Pirms liek cepties, katru plāceni pastaipa, lai izveidojas gareni plāceņi.
    Pirms liek cepties, katru plāceni pastaipa, lai izveidojas g...

    FOTO: Nataša Rogova

  6. Eļļu vāra pēc iespējas mazāka diametra pannā vai katliņā, tad mazāk vajadzēs (es izmantoju 20 cm diametra pannu).
  7. Eļļā liek mīklas plāceņus un vāra.
    Eļļā liek mīklas plāceņus un vāra.

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Kad plācenis (aptuveni pēc 4 sekundēm) uzpeld augšā, cep vēl mazliet, apgrozot, līdz mīklā esošais siers sāk apbrūnēt.
    Kad plācenis (aptuveni pēc 4 sekundēm) uzpeld augšā, cep vēl...

    FOTO: Nataša Rogova

  9. Gatavo maizi liek uz papīra salvetēm, lai atbrīvotos no liekās eļļas.
    Gatavo maizi liek uz papīra salvetēm, lai atbrīvotos no liek...

    FOTO: Nataša Rogova

  10. Gatavo krēmu - sarīvētu sieru, sagrieztu avokado un nomizota greipfrūta sulu sablenderē līdz viendabīgai, krēmīgai masai.
  11. Smērē krēmu uz pasakainās maizītes un pāri liek greipfrūta mīkstuma gabaliņus.
    Smērē krēmu uz pasakainās maizītes un pāri liek greipfrūta m...

    FOTO: Nataša Rogova

  12. Ieteicams maigo garšu papildināt, pārkaisot maizīti ar pipariem.
  13. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ekonomiskās kotletes

Ekonomiskās kotletes

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas