Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ziemassvētku marcipāna kūka

2015. gada 11. janvāris
Foto: Receptes.lv
Garšo pēc Ziemassvētkiem.
Pagatavošana
120 min
1. Saputo saldo krējumu ar cukuru.
Foto: Receptes.lv
2. Pievieno biezpienu, beržot caur sietu. Nepārtraukti maisa, lai neizveidojas kunkuļi.
Foto: Receptes.lv
3. Pierīvē citrona miziņu un ingveru.
Foto: Receptes.lv
4. Paralēli aplej želatīnu, atstāj uz 10min un tad kausē ūdens peldē, pēc tam pievieno kopējai masai.
5. Ņem pirmo biskvītu un noziež plānā kārtā ar apelsīnu ievārījumu. Pēc tam smērē biezpiena krēmu.
Foto: Receptes.lv
6. Liek otru biskvītu un smērē biezpiena krēmu, tam virsū liek trešo biskvītu un krēmu.
Foto: Receptes.lv
7. Paralēli marcipāna masu ieliek saldētavā uz 5 min.
8. Marcipānu rīvē uz vidēji smalkas vai rupjas rīves un vienmērīgi pārkaisa augšējai biezpiena kārtai.
Foto: Receptes.lv
9. Sasmalcina 4 tāfelītes tumšās šokolādes un kausē ūdens peldē.
Foto: Receptes.lv
10. Lai kūkas virskārta būtu mīkstāka, ieteicams izkausēto šokolādi sajaukt ar saldo krējumu vai sviestu.
11. Iegūto masu pārlej (vai smērē) kūkas virskārtai (marcipānam).
Foto: Receptes.lv
12. Ūdens peldē izkausē 1 tāfelīti baltās šokolādes. Smērē to kūkas sānos un nogludina tos.
13. Liek ledusskapī uz vairākām stundām.
Foto: Receptes.lv
14. Pēc vēlēšanās var dekorēt ar baltās šokolādes skaidiņām vai jebko citu.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu