Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 7 vidēja lieluma āboli
  • 1 glāze kefīra
  • 1 /2 glāze eļļas
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 ēdamk. cukura (strīķēta)
  • 9 ēdamk. izsijātu miltu
  • 11 g rauga
  • kūkas virskārtai:
  • 4 olas
  • 250 g 20% krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura vai 3 pilieni vaniļas esences
  • Kanēlis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Kefīru, eļļu, sāli un cukuru ieber traukā un maisot uzsilda, tad lej miltos, kuri ir sajaukti ar raugu.
  2. Sajauc visu ar karoti, samīca ar rokām, pārsedz trauku ar dvieli un noliek siltumā uz 15 vai 20 minūtēm.
  3. Pa to laiku nomizo ābolus un sagriež tos apmēram 5 līdz 7 mm biezās šķēlītēs (protams bez serdes).
  4. Pēc tam ņem cepampannu (mana panna ir 30x40), ieklāj cepampapīru un ar pirkstiem izlīdzina mīklu, lai tās biezums ir apmēram 5 mm.
  5. Tad ābolu šķēlītes kārto taisnās rindiņās, lai pēc izcepšanas starp rindiņām ābolu maizīti varētu glīti sagriezt.
  6. Tālāk ābolkūkai gatavo sedziņu - saputo cukuru ar olām, pieliek krējumu un samaisa.
  7. Iegūto masu lej uz ābolu šķēlītēm, tad bagātīgi pārkaisa ar kanēli un pa virsu uzkaisa 1 ēdamkaroti cukura.
  8. Cep uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos 35 min.
  9. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sarkanā kefīra aukstā zupa

Sarkanā kefīra aukstā zupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas