Saldās mēlītes

2015. gada 1. janvāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
20 min
1. Kārtainās mīklas plāksnes pa vienai ņem un uz dēlīša sagriež. Plāksni griež, kamēr tā ir auksta un cieta, tikko izņemta no saldētavas, jo tā to ir vieglāk sagriezt. Plāksni griež 4 vai 8 gabalos (4 - ja vēlas lielās mēlītes, 8 - ja vēlas mazās mēlītes).
2. No sākuma sagriež tieši un pusēm, lai sanāk 2 vienādi kvadrāti. Katru kvadrātu pārgriež vēl pa diagonāli tā, lai sanāk 2 trijstūri no katra kvadrāta. Tā iegūsiet 4 lielās mēlītes, ja vēlaties 8 mazās, tad katru trijstūrīti pārgriež vēl uz pusēm. Tā iegūsiet 8 mazās mēlītes.
3. Liek visas mēlītes uz cepamās pannas (parasti uz cepamās pannas uzlieku vēl cepampapīru, lai pēc izcepšanas viss cukurs, kurš būs nobiris, neizkustu un nepiekustu klāt pie cepamās pannas).
4. Sakuļ olu un pārsmērē visas mēlītes.
5. Pārkaisa mēlītes ar cukuru.
6. Liek cepties ~10 - 12 min 180 grādu temperatūrā.
7. No visa iepakojuma (6 plāksnēm) iegūstu 24 lielās vai 48 mazās mēlītes.
8. Labu apetīti!
Uz augšu