Arenčīnī

2014. gada 29. decembris
Foto: Receptes.lv
Restorāni "Tex-Mex" un "Tex-Mex Republic"
piedāvā vienkāršu recepti, ar kuru paspilgtināt gavēņa ēdienkarti.
Pagatavošana
60 min
1. Lai pagatavotu rīsu bumbiņas, novāra rīsus.
2. Dārzeņus (burkānus, sīpolus) sagriež smalkos kubiņos (2x2 mm), apcep uz sakarsētas pannas un pievieno novārītos rīsus, saldo krējumu un sarīvētu sieru.
3. Atdzesē un veido bumbiņas aptuveni 2 cm diametrā.
4. Panē miltos - saldā krējumā - rīvmaizē un cep friterī 180 grādos, līdz tās ir zeltaini brūnas.
5. Mērcei kubiņos sagriež dārzeņus (8x8 mm), uz sakarsētas pannas lej eļļu un apcep dārzeņus zeltaini brūnus.
6. Pievieno nedaudz dārzeņu buljona, pasautē, pievieno tomātu sulu, sāli, cukuru un timiāna lapiņas. Pasautē.
7. Pasniedz zupas šķīvī kā attēlā.
8. Pārber ar parito sieru un bazilika pesto.
9. Labu apetīti!
Uz augšu