Sākums > Receptes > Zupas

Saulē kaltētu tomātu krēmzupa ar parmezāna sieru un timiānu

2014. gada 18. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Katlā ielej saulē kaltēto tomātu eļļu (tieši tik daudz, lai apceptu šķēlēs sagrieztos sīpolus).
2. Kad sīpoli ir pietiekami apcepti, zeltaini un smaržīgi, tiem pievieno saulē kaltētos tomātus (bez eļļas), pievieno arī timiāna lapiņas.
3. Kamēr saulē kaltētie tomāti ar sīpoliem apcepas, taisa vaļā konservus ar tomātiem savā sulā un visu iepakojuma saturu liek malties blenderī.
4. Kad tomāti sablenderējušies, lej tos katlā.
5. Apmaisa, pievieno sāli, piparus (pēc garšas) un uz lēnas uguns ļauj pavārīties aptuveni 30 minūtes.
6. Pa to laiku sagatavo otru katlu un sietu, kā arī ik pa laikam apmaisa zupu.
7. Blenderē visu katla saturu. Sablenderēto masu, izlaižot caur sietu, lej otrā katlā.
8. Kad viss katla saturs sablenderēts un izlaists caur sietu (lai zupa būtu samtaina un bez kunkuļiem), pievieno saldo krējumu, skatoties pēc konsistences un gaumes.
9. Pēdējais solis - vēl mazliet pavāra zupu, līdz pirmajam burbulim, kas būs kā apliecinājums tam, ka tā gatava. Pievieno sāli, piparus un cukuru (pēc garšas).
10. Porcijai pievieno rīvētu vai drupinātu parmezāna vai jebkuru citu cieto sieru.
11. Lai labi garšo!
Uz augšu