Gardie biešu salāti ziemai bez burkāniem

Sastāvdaļas

  • 4 kg bietes
  • 2 kg tomāti
  • 1.5 kg parika
  • 1.5 kg sīpoli
  • 200 g ķiploki
  • 5 ēd. k. cukurs
  • 10 tēj. k. sāls
  • 400 g eļļa
  • 10 ēd. k. etiķis/ 2 citronu sula
  • 1 tēj. k. maltie pipari
  • 4 -6 gab. lauru lapas

Pagatavošana

40 min.
  1. Katlā ielej eļļu, pievieno cukuru, sāli, piparus un uzkarsē. Tad pieliek apceptus sīpolus un pasautē apmēram 3 min.;
  2. Pievieno salmiņos sagrieztu papriku un sautē apmēram 5 min. Tad liek klāt tomātus (bez mizas un sagrieztus kubiņos), sautē 10 min. un beigās liek klāt pirms tam novārītas un uz rupjas rīves sarīvētas bietes, sautē vēl 10-15 min.;
  3. Ķiplokus, lauru lapas pievieno apmēram 10 min. pirms vārīšanas beigām. 5 min. pirms vārīšanas beigām pielej etiķi vai citrona sulu;
  4. Karsto maisījumu pilda sterilizētās burkās.
  5. * Tomātu vietā var pievienot tomātu pastu, bet tad ir jālej klāt apmēram 2 glāzes ūdens.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Marika 2015. gada 13. februāris 22:05
Aizmirsu pastāstīt, ka tad kad gatavoju siļķi kažokā, lieliski noder šie salāti. Sanāk daudz garšīgāk.
elina 2015. gada 23. janvāris 13:39
loti laba recepte

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konservējumi



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi