Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Klasiskie pīrādziņi ar gaļu

2014. gada 16. septembris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
240 min
1. Bļodā sadrupina raugu, pievieno 1 tējk. cukura, 1 tējk. miltu. Pielej 3 ēd. k. silta ūdens un samaisa.
2. Liek siltā vietā, lai raugs atdzīvojas (10–15 min). Raugs ir atdzīvojies, kad tas bļodā ir uzbriedis.
3. Kad raugs gatavs, liek to lielā bļodā, pievieno olas, krējumu, eļļu, cukuru un sāli. Samaisa un pievieno miltus.
4. Samīca mīklu. Tai jābūt vijīgai, bet, lai nelīp pie rokām. Liek ledusskapī uz 2 h, lai rūgst.
5. Tad veltnē mīklu, veido apaļus mīklas plācenīšus (es to daru ar vīna glāzi).
6. Liek pa vidu masu ar sagrieztu gaļu, sīpoliem un pipariem. Ievīsta un apsmērē ar sakultu olu. Liek cepties aptuveni 200 °C, līdz pīrādziņi kļūst brūni.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu