Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepetis ar 7 veidu dārzeņiem

2014. gada 7. septembris
Foto: Gunta Adamoviča
Pagatavošana
80 min
1. Gaļu ierīvē ar sāli un melnajiem pipariem, sabaksta iekšā ķiploku sķēlītes, vairākās vietās iedurot ar nazi un iebāžot iekšā ķiploku tā, lai nekrīt ārā. Apviļā ar eļļu un liek uz nedaudz ietaukotas cepešpannas;
2. Sasmalcina dārzeņus: kāpostu,sīpolu - smalki sagriež, burkānu - ripiņās, ķiploka daiviņas - šķēlītēs, kartupeļus - mazos atstāj veselus, lielos - 4 daļās, patisonu un ķirbi - nelielos gabaliņos. Tad tos sajauc ar sāli un garšvielām un 2 ēd.k. eļļas;
3. Liek dārzeņus uz pannas apkārt gaļai. Virsū pannai liek foliju, apsprauž malas, lai viss ir blīvi nosegts. Cep apm. 50 min. 230 grādos;
4. Pēc tam noņem foliju, nolej lieko šķidrumu, kas radies no dārzeņiem un vēl pacep 10-15 min.
5. *Ja negrib apbrūnināt, tad var ēst uzreiz pēc folija noņemšanas.
Foto: Gunta Adamoviča
6. Labu apetīti!
Uz augšu