Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Marmora siera kūka

Marmora siera kūka

FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri

Kolekcijas: Fotoreceptes
Vienreiz saldētavā atradu mellenes, un vīrs ļoti gribēja siera kūku. Tā tapa melleņu siera kūka. Dēls dikti gribēja palīdzēt un bija galvenais maisītājs, bet viņam nebija spēka līdz galam izmaisīt. Tā radās marmora raksts manā siera kūkā!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Biskvītam:
  • 100 g sviesta
  • 150 g cepumu (piemēram, Selga)
  • 150 ml iebiezinatā piena
  • Kūkai:
  • 600 g krēmsiera (Mascarpone, Philadelphia utt.)
  • 200 g melleņu
  • 150 g jogurta (es izmantoju šokolādes-lazdu riekstu)
  • 5 ēd. k. cukura
  • 150 ml iebiezinātā piena
  • 20 g želatīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

300 min.
  1. Biskvīts:
    <strong>Biskvīts:</strong>

    FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri

  2. Kondensēto pienu uzsilda un tajā izkausē sviestu.
  3. Masai pievieno sadrupinātus cepumus un liek cepeškrāsnī uz 20 grādiem, cep 20 minūtes.
    Masai pievieno sadrupinātus cepumus un liek cepeškrāsnī uz 2...

    FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri

  4. Ņem ārā un atdzesē.
    Ņem ārā un atdzesē.

    FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri

  5. Kūka:
  6. Iebiezināto pienu, jogurtu un krēmsieru sajauc viendabīgā masā.
    Iebiezināto pienu, jogurtu un krēmsieru sajauc viendabīgā ma...

    FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri

  7. Mellenēm pievieno cukuru un visu sablendē.
  8. Želanīnu aplej ar siltu ūdeni un kārtīgi izmaisa. Kad tas ir izdarīts, želatīnu pievieno siera masai.
    Želanīnu aplej ar siltu ūdeni un kārtīgi izmaisa. Kad tas ir...

    FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri

  9. Sablendētās mellenes iecilā siera masā un viegli apmaisa, atstājot marmora efektu.
    Sablendētās mellenes iecilā siera masā un viegli apmaisa, at...

    FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri

  10. Kad biskvīts atdzisis, tam pa virsu lej kūkas masu un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
    Kad biskvīts atdzisis, tam pa virsu lej kūkas masu un liek l...

    FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri

  11. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Seleriju un vistas filejas karbonādes

Seleriju un vistas filejas karbonādes

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 29. septembris 11:47 29.09 11:47
Konkurss ⟩ Vai vari atbildēt uz visiem jautājumiem pareizi un saukt sevi par diženu sēņotāju?
Izpildi testu un laimē "Lielo Latvijas sēņu grāmatu"

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas