Marmora siera kūka

2014. gada 20. augusts
Foto: Annija Prisjolkova Bottiglieri
Vienreiz saldētavā atradu mellenes, un vīrs ļoti gribēja siera kūku. Tā tapa melleņu siera kūka. Dēls dikti gribēja palīdzēt un bija galvenais maisītājs, bet viņam nebija spēka līdz galam izmaisīt. Tā radās marmora raksts manā siera kūkā!
Pagatavošana
300 min
1. Biskvīts:
Foto: Annija Prisjolkova Bottiglieri
2. Kondensēto pienu uzsilda un tajā izkausē sviestu.
3. Masai pievieno sadrupinātus cepumus un liek cepeškrāsnī uz 20 grādiem, cep 20 minūtes.
Foto: Annija Prisjolkova Bottiglieri
4. Ņem ārā un atdzesē.
Foto: Annija Prisjolkova Bottiglieri
5. Kūka:
6. Iebiezināto pienu, jogurtu un krēmsieru sajauc viendabīgā masā.
Foto: Annija Prisjolkova Bottiglieri
7. Mellenēm pievieno cukuru un visu sablendē.
8. Želanīnu aplej ar siltu ūdeni un kārtīgi izmaisa. Kad tas ir izdarīts, želatīnu pievieno siera masai.
Foto: Annija Prisjolkova Bottiglieri
9. Sablendētās mellenes iecilā siera masā un viegli apmaisa, atstājot marmora efektu.
Foto: Annija Prisjolkova Bottiglieri
10. Kad biskvīts atdzisis, tam pa virsu lej kūkas masu un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
Foto: Annija Prisjolkova Bottiglieri
11. Lai labi garšo!
Foto: Annija Prisjolkova Bottiglieri
Uz augšu