Sākums
>
Receptes
>
Konditoreja un maize
>
Marmora siera kūka
FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri
Vienreiz saldētavā atradu mellenes, un vīrs ļoti gribēja siera kūku. Tā tapa melleņu siera kūka. Dēls dikti gribēja palīdzēt un bija galvenais maisītājs, bet viņam nebija spēka līdz galam izmaisīt. Tā radās marmora raksts manā siera kūkā!
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
Biskvītam:
100 g sviesta
150 g cepumu (piemēram, Selga)
150 ml iebiezinatā piena
Kūkai:
600 g krēmsiera (Mascarpone, Philadelphia utt.)
200 g melleņu
150 g jogurta (es izmantoju šokolādes-lazdu riekstu)
5 ēd. k. cukura
150 ml iebiezinātā piena
20 g želatīna
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
300 min.
Biskvīts:
FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri
Kondensēto pienu uzsilda un tajā izkausē sviestu.
Masai pievieno sadrupinātus cepumus un liek cepeškrāsnī uz 20 grādiem, cep 20 minūtes.
FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri
Ņem ārā un atdzesē.
FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri
Iebiezināto pienu, jogurtu un krēmsieru sajauc viendabīgā masā.
FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri
Mellenēm pievieno cukuru un visu sablendē.
Želanīnu aplej ar siltu ūdeni un kārtīgi izmaisa. Kad tas ir izdarīts, želatīnu pievieno siera masai.
FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri
Sablendētās mellenes iecilā siera masā un viegli apmaisa, atstājot marmora efektu.
FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri
Kad biskvīts atdzisis, tam pa virsu lej kūkas masu un liek ledusskapī uz vismaz 4 stundām.
FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri
Lai labi garšo!
FOTO: Annija Prisjolkova Bottiglieri
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs