Vīngliemeži ar ķiplokiem

Sastāvdaļas

  • 1 kg sāls
  • 1 pudele 70% Valdo etiķis
  • Sinepes
  • Mārrutki Spilvas mājas gaumē
  • Melnie pipari
  • Ķiploki vai to ziedi
  • Spainis gliemenes

Pagatavošana

30 min.
  1. Viena porcija 25 gliemji.
  2. Gliemjus ieber vārošā ūdenī, pavāra1-2 min., izņem ar dakšiņu, izvelk, nogriež pēdiņu, gļotu gredzenu, ar sāli noberzē gļotas, skalo;
  3. Traukā ieliek pēdiņas, uzlej etiķa esenci, apmēram pēc 40 min. esenci nolej, skalo un svaigā ūdenī notur kādas 3-4 stundas. Esence noēd gļotu pārpalikumus,pārejo notīra ar nazi;
  4. Ieliek pēdiņas katlā -25 gab. Pārlej ar 200 g ūdens, pievieno nedaudz malto piparu, naža galu angļu sinepju, naža galu mārrutku, divas šķipsniņas jūras sāls un sauju ķiploku ziedus sagrieztus pa 5-6 cm;
  5. Vāra ~ 25 minūtes, nolej ūdeni, pārlej ar olīveļļu, pavāra vēl 3-5 min, liek galdā.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Uzkodas



Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Jaunākās receptes



Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi